КУП КОРАЋА: Партизан против Пазара, Звезда - Динамик, дерби у финалу

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана у четвртфиналу завршног турнира Купа Радивоја Кораћа у Нишу играће против Новог Пазара, док ће се Црвена звезда састати са Динамиком, одлучено је данас жребом у београдском хотелу Хајат.
kup koraca
Фото: Youtube Printscreen

У преосталим дуелима састаће се ФМП - Свети Ђорђе из Житишта, односно Мега Бемакс - Борац Чачак.
Партизан у полуфиналу иде на победника ФМП- Свети Ђорђе,  а Звезда на победника Мега - Борац.

Завршни турнир Купа Радивоја Кораћа одржаће се од 14. до 17. фебруара, а трофеј брани екипа Партизана.

Даниловић: Да све буде спортски и најбољи победи

Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Предраг Даниловић изјавио је данас да предстојећи Куп Радивоја Кораћа има велики значај за српску кошарку, апеловао на навијаче да спортски бодре своје клубове и да најбољи победи.
"Овај већ традиционални турнир је од великог значаја за клубове и српску кошарку. Ово је јединствено такмичење у којем мали клубови могу да се боре за трофеј, о чему сведочи пласман Житишта, клуба из регионалниг такмичења на овогодишњи завршни турнир", рекао је Даниловић на жребу у београдском хотелу Хајат.

Даниловић је истакао да жели да скрене пажњу и апелује на све када је безбедност у питању.
"Волео бих да скренем пажњу, што се тиче безбедности свих, поготово деце. Пре две године се десио немио догајај где је повређен наш члан.
Срећа у несрећи је што се није десила гора ствар. Молим медије да истичу битну ствар око обезбеђења и безбедности свих људи у хали. Апелујем на навијаче да спортски бодре своје клублве, да то буде један прелеп спортски догађај и нека најбољи победи", поручио је легендарни ас.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић, чији град ће 15. пут бити домаћин, а пети заредом пожелео је свима добродошлицу.
"Имамо добру организацију, атмосферу, спортски амбијент. Користим прилику да свима пожелим добродишлицу у царски град на Нишави, да пружите најбоље партије, да сви уживамо, да из Ниша понесете најбоље утиске и да нам се поново вратите", поручио је Булатовић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести