Куп Србије: Новосадски дерби на Спенсу  

У оквиру кошаркашког Купа Србије, у разигравању на територији Војводине, вечерас од 19 сати у градском дербију Новог Сада састају се Стар и Војводина.
rakac
Фото: Dnevnik.rs

Формални домаћин је од ове сезоне друголигаш, са младим играчима и амбицијом да то буде и наредне сезоне. Са друге стране, Војводина  има квалитетан тим који је после седам кола  без пораза лидер Кошаркашке лиге Србије. Из те перспективе јасно је ко је апсолутни фаворит, али то је у сенци чињенице да Нови Сад после много година има  прволигаша и друголигаша, те је ово градски дерби.


СтарВоша у малом

Већина момака из екипе Стара играла је у млађим категоријама и(ли) првом тиму Војводине. То су Душан Прица (бивши капитен Воше), потом Симеон Јовић, Александар Шрајер, Лука Гутовић...     


- Част нам је да играмо против водећег у КЛС, то је прилика за наше момке да се измере са квалитетним тимом Војводине и стекну искуство – каже тренер Стара Димитрије Живковић. – За ову утакмицу се преипремамо као и за било коју првенствену, врло озбиљно. Надам се да ће нам овај меч донети много тога доброг за наставак првенства у Другој лиги, јер желимо да останемо у том рангу такмичења.  Озбилњно приступају мечу је и у црвено - белим табору. -Чар оваквих утакмица је управо то да екипа из нижег ранга може да се надмеће са тимом из више лиге – каже помоћни тренер Војводине Милош Исаков Ковачевић . – Стар је солидан тим са добрим тренером и ова утакмица  им је прилика да виде где су у односу на нас. Сигурно је да немају шта да изгубе и желе да нас изненаде, јер смо сигурно велика инспирација за младе момке из Стара. Али, за нас је ова утакмица као и свака друга, не смемо да имамо другачији приступ. Шампионски карактер се доказује управо тако што се озбиљно приступа сваком мечу без обзира на противника.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести