Квалификације за СП: У Израелу без Загорца, Раданова, Кравића и Пота

БЕОГРАД: Кошаркашка репрезентација Србије против Израела у петак играће без Радета Загорца, Алексе Раданоца, Дејана Кравића и Стефана Пота, открио је вечерас новинарима селектор Александар Ђорђевић.
djordjevic, tanjug
Фото: Aleksandar Đorđević, foto: TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

''Неки играчи су са тегобама и тешкоћама дошли из својих клубова, као што су Добрић и Раданов, а Загорац има компликовану операцију носа и неће путовати. Пот има проблем стомачног мишића којег ''вуче'' последње три недеље'', образложио је Ђорђевић новинарима своју одлуку у изјави након тренинга.

Селектор је рекао да је Израел изузетно брза и атлетски спремна екипа која, каже, има ''покретљиве четворке и петице''.

''Имају 20 играча на списку, спремамо се индивидулано за сваког од њих'', навео је Ђорђевић.

На питање новинара колико Србији отежава то што скоро сваку утакмицу игра у различитом саставу, Ђорђевић је рекао да није лако, али да су репрезентативци спремни и сконцентрисани на меч са Израелом.

Фото: TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

''Ниво сарадње је одличан, тренинзи су на завидном нивоу, сигуран сам да ће играчи дати све од себе да дођемо до победе'', поручио је Ђорђевић.

Репрезентативац Марко Симоновић каже да Србију у Тел Авиву чека јако незгодна и добра екипа, која је у претходном ''прозору'' одиграла две сјајне утакмице и изгубила у последњој секунди.

''Неће бити нимало лако, они су јако поносна нација, а ова утакмица им је ''последњи воз'', јер ако изгубе више неће имати шансу. Очекујем и физички и ментално јако тешку утакмицу'', рекао је Симоновић.

И Драган Милосављевић, такође, очекује тежак меч са Израелом.

Фото: TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

''Свесни смо да неће бити лако, иако смо квалитетнија екипа, али они ће учинити све да нас добију. Важно је да смо спремни и да смо у форми, атмосфера у екипи је добра, идемо да се боримо за победу како бисмо били корак ближе светском првенству'', поручио је Милосављевић.

На констатацију новинара да је репрезентација Србије подмлађена и да је уз Радуљицу и Симоновића међу најстаријима, Милосављевић је навео да би било лепо да сутрашња утакмица афирмише неког од њих јер су, каже, талентовани и имају квалитет.

На Ђорђевићевом списку за Тел Авив су Стефан Пено, Илија Ђоковић, Алекса Аврамовић, Драган Милосављевић, Бранко Лазић, Огњен Добрић, Марко Симоновић, Стеван Јеловац, Стефан Бирчевић, Мирослав Радуљица, Ђорђе Гагић и Никола Јовановић.

Србија гостује Израелу у Тел Авиву у петак од 13 сати, а потом следи дуел против Грчке у Београду у понедељак од 20.15 сати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести