Лазић: Да освојимо злато на ЕП и обрадујемо целу Србију

БЕОГРАД: Нови капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић изјавио је да би одлазак на Европско првенство и освајање златне медаље била круна каријере, после великих успеха на клупској сцени и титула са црвено-белима.
EPA/KOCA SULEJMANOVIC
Фото: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Лазић се налази на списку од 17 кандидата за национални тим, а уласком међу 12 играча први пут био носио дрес Србије на великом такмичењу.
"Одлазак у Турску и успех на првенству би била круна каријере за мене, сезону бих завршио на најбољи могући начин. Надам се да је сада време за злато после сребра на Олимпијским играма и Светском првенству, даћемо све од себе да се попнемо на кров Европе", рекао је Лазић Танјугу.

Борбени 28-годишњи кошаркаш сматра да поред Србије постоји много претендената за злато на континенталном шампионату.
"Има доста конкурената, у групи смо са домаћином Турском, биће јако тешко. Доста репрезентација долази у јаким саставима и високим амбицијама. Исто тако и ми знамо шта желимо и због чега идемо у Истанбул, даћемо све од себе да обрадујемо целу земљу".

Лазић истиче да има огроман мотив да заигра у дресу селекције Србије.
"Причати о мотиву је сувишно, после сезоне какву сам имао у Звезди добити позив у репрезентацију и бити део оваквог тима Србије је част. Имам прилику да будем међу 12 кошаркаша и то ми даје велику мотивацију".

Како је истакао, селектор Александар Ђорђевић му је поручио да игре из Црвене звезде пренесе у државну селекцију.
"Причали смо пре окупљања, о плану припрема и осталим стварима, нема ту никаквих новина. Једноставно, рекао ми је да оно због чега сам добио позив донесем у репрезентацију", закључио је Лазић, уз констатацију да тренутно не жели да прича о Звезди јер је у потпуности фокусиран на обавезе у репрезентацији.

Европско првенство игра се од 31. августа до 17. септембра, а Србија се налази у Д групи са Турском, Русијом, Летонијом, Белгијом и Великом Британијом.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести