Лазић: Желимо повратак у ЕЛ; Перпероглу: Тим је "гладан"

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде Бранко Лазић, Огњен Добрић и Стратос Перпероглу истакли су да су, као и увек, велике амбиције у новој сезони - напад на трофеје, иако је јака конкуренција.
Trening Zvezde/KK Crvena zvezda
Фото: КК Црвена звезда

"АБА лига је стварно јака, ту су Будућност, Цедевита, ми, наравно и Партизан. Мислим да ће бити борба до самог краја за прву позицију пред плеј-оф. Али тек смо се окупили, почели са припремама и сада не могу ништа да кажем. Имамо времена да радимо, напредујемо тако да је на нам да будемо што бољи", рекао је Добрић Танјугу на тренингу црвено-белих у хали "Александар Николић".

Добрић је додао и да ће екипа бити све боља како сезона буде одмицала, али није могао да одговори да ли је боља у односу на прошлу сезону.

"То је све релативно, али битно је да екипа ради, да напредује индивидуално и тимски. Треба нам времена да се уиграмо и мислим да ћемо бити још бољи како сезона буде одмицала".

Капитен Бранко Лазић најављује напад на повратак у Евролигу.

"Доста играча је отишло, али амбиције Црвене звезде су увек велике. Још један мотив више је што прошла сезона није прошла сјајно, остали смо без Евролиге... Сада је АБА лига никад јача, има доста тимова који ће конкурисати за прва четири места јер сви желе трофеј и пласман у Евролигу", рекао је Лазић.

Он је подсетио да је атмосфера у тиму одлична и да тренер Милан Томић прави хомоген састав.

"Ништа више Томић не очекује од мене од онга што сам приказивао на терену до сада. Што се тиче свлачионице, гледаћу да све буде под контролом, али сви момци су супер и мислим да неће бити проблем".

Највеће појачање црвено-белих Стратос Перпероглу, бивши члан Олимпијакоса, Панатинаикоса и Барселоне, поручује да се нада успешној сезони.

"Очекујем да играмо добру кошарку, имамо младу и нову екипу и потребно је време да се упознамо. Чини ми се да је тим "гладан" успеха и то је добро... Желимо да побеђујемо, али нико не може да гарантује успех. Идемо полако, морамо да растемо и да будемо спремни", рекао је грчки кошаркаш.

За Томића, са којим је сарађивао у Олимпијакосу, каже да је спреман за улогу главног тренера.

"Томић је спреман да буде главни тренер, миран је и пун самопоуздања... Пренео је добре ствари на тим и верујем да ће бити успешан", закључио је трофејни кошаркаш.

Црвену звезду на припремама очекују провере са немачким Краилсхајмом (29. августа), Динамиком (2. септембра), атинским АЕК-ом (8. септембра), белгијским Антверпеном (12. септембра) и руским Нижњим Новгородом (15. септембра).

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести