Маљковић: У последњем делу одиграли смо војнички

ЗРЕЊАНИН: Селекторка женске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић је била незадовољна игром током већег дела меча против Белгије, али је за последњи период игре похвалила свој тим.
jovanovic i maljkovic, kss
Фото: Невена Јовановић и Марина Маљковић, фото: ФИБА

"Нисмо одрадиле оно што смо се договориле три четвртине утакмице, али у последњој деоници смо одиргали војнички, као српска војска. Баш смо били прави, фанатично борбено. Све остало кошаркашки, одбрана напад, три четвртине је било веома лоше и неквалитетно", рекла је Маљковић новинарима на конференцији за медије.

Она је коментарисала и последњи напад, у којем се Србија бранила, а Невена Јовановић пресекла напад Белгијанки.

"Ето, Невени Јовановић за рођендан да пресече лопту, да обрани... Прескла је лопту и ми смо у четвфиналу. Јако сам љута на добар део утакмице. Није било оно што сам рекла, 10-20 посто јаче од Русије, мало смо се вратили на Белорусију и онда видите каква је драма. Али најважнија победа, борба целог тима у последњим минутима на шта им ја као тренер морам честитати".

Селекторка је упитана и да прокоментарише суђење на мечу против Белгије, односно тешко добијање фаула над српским играчицама, којима се у одбрани судио сваки контакт.

"ФИБА је озбиљна организација и сасвим сам сигурна да ће после овог првог дела да се направи једна права анализа. Верујем да раде свој посао, сви грешимо... Верујем да ће припремити тим за другу фазу", рекла је Маљковић.

Маљковић је поново говорила о ситуацији у тиму.

„Ништа се није променеило, само је прошло мало више дана од Јелениног порођаја. Имамо пратеће проблеме о којима причамо од почетка припрема. Екипа није у бриљантом стању и то зна цео свет, па зато се пише о томе да се играчица која се породила пре два месеца игра 40 минута кошарку", рекла је Маљковић.

Србија ће у четврфиналу играти у београдској „Штарк арени", а ривал ће јој бити бољи из дуела Летонија-Шведска.

„Арена је мој и сан свих девојака. Арена ми је два минута од куће. Просто је невероватно свима нама. Дефинитивно живимо свој неки сан. Наравно једва чекамо да то доживимо, али све мора да пође од нас. Мој тим мора да буде прави, да мој тим поведе навијаче, а онда ће и Арена бити сензационална као и Зрењанин. Ништа то не значи без наше квалитетне игре. Ако смо правае, борбене, фанатичне онда та Арена добија свој пун смисао", рекла је она.

Она је се осврнула и на боравак у Зрењанину.

"Захваљујем неизмерно овом граду на организацији, све ово што смо доживели памтићемо само по лепом", закључила је Маљковић. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести