Марина Маљковић: Одиграле смо два различита полувремена

БЕОГРАД: Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић изјавила је да није задовољна упркос победи против Бугарске у квалификацијама за Европско првенство 2023. године.
Marina Maljkovic, foto: Fonet
Фото: FoNet

Србија је раније вечерас савладала Бугарску 79:51.

"Сада причамо као да смо изгубили. Нисмо, победили смо. Бугарска је променила састав за ове две утакмице, остале су само четири играчице из свих претходних акција. Има пуно младих жељних доказивања и пуних енергије. Иако то није неки висок ниво квалитета", рекла је Маљковићева, преноси званични сајт Кошаркашког савеза Србије.

Она је упутила извињење навијачима за игру у другом полувремену.

"Брине ме и све време ми је пролазило кроз главу, све оно везано за ужасно тешку сезону ове године. Са Светским првенством, новим ВНБА правилом да све играчице морају у клубу да буду првог маја, да се Европско првенство игра од 15. јуна. Верујте ми у женској кошарци у Европи, па и свету није била толико тешка ситуација. Ево, сад сам причала са сарадницима, везано за наше планове, ми ћемо морати месец дана касније да кренемо", додала је селекторка Србије.

Маљковићева је поновила да је Србија одиграла два разлицита полувремена.

"Ово није никакв изговор. Очигледно је да смо одиграле два различита полувремена. Много ружно, недопустиво ружно, друго. То нама не може да се дешава. Прави тимови, шампионски тимови, увек играју на истом нивоу. Нисмо смели да изгубимо трећи период, да нам лопте испадају, да машимо толико зицера, да будемо толико искључене главе. Тако се не понашају прави шампиони. Када не будем ушла са истим ставом против сваког ривала, престаћу да се бавим овим послом. Свака моја кошаркашица мора то исто да осећа", навела је Маљковићева.

Она је истакла да зна колико нашим кошаркашицама значи да играју за Србију.

"Драго ми је када видим да су ту и неке играчице, које не могу да играју. Маја Шкорић, Маша Јанковић... Знам колико свим девојкама значи када су у репрезентацији", закључила је селекторка Србије.

Српска кошаркашица Невена Јовановић изјавила је да је битна победа.

"Ово је једна од оних утакмица када победиш, а не можеш да будеш срећан. Јер, ми смо изгубили трећу четвртину, четврту играли нерешено. Свака част екипи Бугарске на постављеној игри у другом полувремену. Мисли да смо могли боље. Имали смо пуно грешака, али шта је ту је. Битно да смо победиле", навела је Јовановићева.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести