Марјановић: Желим да играм за Србију на ОИ у Токију

ДАЛАС: Очекујем позив селектора Игора Кокошкова да будем са репрезентацијом овог лета. Покушаћемо да одиграмо што боље на Олимпијским играма, надам се да ћемо направити добар тим и створити добру енергију“, рекао је српски кошаркаш Бобан Марјановић.
marjanovic
Фото: Youtube Printscreen
Центар НБА лигаша Даласа у разговору за Танјуг истакао је да се у последње време неколико пута чуо са Кокошковом, да се радује изазову, као и да верује у сигуран пласман на Игре на квалификационом турниру у Београду.
"Мислим да имамо велике шансе да се квалификујемо. Тај турнир је тежак, свака утакмица доноси много, а може да ти се деси да имаш најгори могући шутерски дан и да изгубиш од било кога. Зато фокус мора да буде на свакој утакмици“, истиче Марјановић.
А до тада следи борба за пласман у плеј-оф са Даласом.
"Због короне је све непредвидиво. Ствари су се мењале из дана у дан, не само у нашем, већ у свим осталим тимовима. Ако ти неко у фамилији добије корону, аутоматски идеш у карантин, без обзира да ли си позитиван на тесту или не. Ако неко у тиму добије вирус, иста је ситуација. На почетку сезоне имали смо доста проблема, неколико играча је добило вирус. Имали смо мањи фонд играча, али то није изговор",
Према његовим речима увек има простора да се игра боље, али за сада ствари иду по плану.
"Тренутно имамо тежак распоред, на турнеји смо по Истоку. Морамо да добијемо пар утакмица на гостовањима, не само како бисмо побољшали скор, већ и градили самопоуздање. Важно је да се осећамо добро у томе што радимо, али и да знамо да заплашимо противника. Мислим да смо сада на добром путу“.
Неписано је правило да кад год добије значајнију минутажу, Бобан Марјановић има запажен учинак. Тако је било и у претходном дуелу против Њу Ореланса. Маверикси су додуше поражени резултатом 112:103, али је српски центар за 29 минута на паркету забележио дабл-дабл учинак - 13 поена, 11 скокова и три асистенције.
На питање да ли сматра да заслужује већу минутажу, Марјановић одговара:
"Сви смо ми професоналци и само радимо свој посао на најбољи могући начин. Осећам самопоуздање, без било какве треме ступам на терен, тако да је то лепо искуство. Кошарку играмо да бисмо се осећали лепо и ја сам се забваљао на терерну. једино је недостајала победа. Оно што је потребно задржати је константност у игри и у минутима на паркету. Зато треба бити захвалан на свему што добијеш. Увек може да се тежи нечему вишем, али све што добијеш треба да искористиш на најбољи могући начин“.
Неизоставна тема био је сјајни Лука Дончић и сарадња са њим.
"Волим да кажем да је Лука "Меџик“, сличан је Милошу Теодосићу. Буди отворен само на делић секунде и можеш да очекујеш лопту у свом правцу. Све екипе мењају одбране због њега, дешава се често да га чувају и по тројица противничких играча, али он ипак проналзи решење да постигне кош или подели добар пас. Он те неке ситнице у игри ради перфектно. Заиста не знам како у томе успева, али сваки дан изненади. Не само противнике, коментаторе и људе поред малих екрана, већ и мене који сам с њим сваки дан“.
Марјановић је покушао и да објасни шта је тајна успеха Луке Дончића, који са само 22 године просто чини чуда у НБА.
"На тренинзима он не ради ништа другачије од осталих играча, само је другачији од нас. Једноставно, он има ту магију у себи. Зато га и зовем „Меџик“. Лука је посебан, заиста је јединствен. Није ствар само у томе што је сјајан играч, него што је и добар човек. Све те особине га красе и чине га још већим“.
"Лука је изванредан момак и много ми је помогао кад сам стигао у Далас. Све што ми је било потребно, од проналажења смештаја, то тога где су најбоји ресторани, а да не говоримо о асистенцијама на тренинзима и утакмицама. Људи га знају као кошаркаша, али не знају га лично. Зато желим да нагласим да је изванредна особа“.
У свим екипама у НБА лиги у којима је играо, Бобан Марјановић био је катализатор сјајне атмосфере. Иста ситуација је и у Даласу. Играчи Маверикса се сјајно забављају, а није им страно да на загревању заиграју и српско коло, о чему је посведочио и видео снимак са загревања пред једну утакмицу:.
"Доста играча из Даласа зна да игра коло, као и пар људи из стручног штаба. За ужичко коло знају још из мехура који се прошле сезоне играо у Орланду. Тамо смо имали неколико слободних дана, Лука и ја смо дошли на идеју да пустимо ужичко коло и заиграмо. Остали су нам се придружили и научили, а Доријан Фини Смит зна да игра одлично“.
Да ли је Никола Јокић МВП НБА лиге за сезону 2020/21?
"Увек сам на страни Јокића. Мој велики пријатељ, прави друг. Јако бих волео да буде МВП и желим му да то постане. Дечко плеше по терену, сваки дан је нови трипл-дабл, то постаје као нормално. У почетку сам се сваки пут радовао, вааауууу Јокић је остварио трипл-дабл. Сада ми је то постало као нормална ствар, не само за мене већ и за њега и људе око њега. Могу само да кажем браво мајсторе и настави тако да играш“.
Марјановић је са одушевљењем прокоментарисао и све боље партије још једног српског кошаркаша у НБА лиги, младог Алексеја Покушевског у дресу Оклахоме.
"Баш против нас је пре пар недеља имао одличну утакмицу. Тад се вратио из развојне лиге, стекао је тамо искуство, добио играчко самопуздање. Имао је добру улогу, сећам се да је у том мечу погодио једну баш важну тројку. Игра све боље и боље, лепо се креће и саиграчи га воле. Кад те тим воли онда ти је много лакше“.
Марјановићу појављивање на филмском платну није страно, већ је играо у домаћем филму „Бићемо прваци света“, и у америчком блокбастеру „Џон Вик 3 - Парабелум“.
"„Имам доста искуства на великом планту, осећам се опуштено пред камерама. Да ли ће бити још неких улога, то још не знам. И да има, не бих смео да кажем. Очекујем нешто у будућност, али за сада псст...“, у свом стилу је поручио Марјановић и потом се присетио још једног филма - „Лајање на звезде“. Са јаким разлогом.
"Кад год са супругом шетам Београдом, и када прођемо поред зграде Танјуга, увек јој кажем: Како ТАНЈУГ јавља, ја те волим. И замолим је да се ту сликамо. У телефону имам и снимак како изговорам ту чувену реплику. Кад се спомене ТАНЈУГ, увек ме подсети на тај филм, част ми је што сам говорио за ТАНЈУГ“, закључио је Марјановић.
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести