Мега декласирала Студентски центар на старту АБА лиге

БЕОГРАД: Кошаркаши Меге победили су данас Студентски центар 101:68 у хали спортова "Ранко Жеравица" у првом колу регионалне АБА лиге.
kosarka
Фото: freeimages.com

Изабраници Владимира Јовановића без већих проблема дошли су до прве победе у сезони, а дуел против дебитанта у АБА лиги преломили у другој деоници у којој су ривалу дозволи да постигне само шест поена (28:6).

Домаћи су на овом мечу убацили чак 18 тројки из 30 покушаја, а најефикаснији је био Малколм Казалон са 17 поена и четири асистенције, један поен мање додао Бориша Симанић, а Никола Јовић је стао на 12 кошева.

У тиму из Подгорице бољи од осталих били су Американци Кајл Виналес и Џастин Едвардс са по 17 поена.

Мега у следећем колу гостује Цибони, док ће Студентски центар дочекује Задар.

Јовановић: Очекивао сам тешку утакмицу

Тренер кошаркаса Меге Владимир Јовановић рекао је очекивао тешку утакмицу против Студентског центра, као и да је мислио да ће транзиција и прилагодавање његових играча трајати доста дуже.

"У најави утакмице сам рекао да не знам шта можемо да очекујемо од ових момака. Нормално да ту не мислим на рад, труд и интензитет на утакмицама, који се подразумевају када причамо младим екипама. Али, стварно у најави сезоне сам рекао да, с обзиром да смо променили шест играча, и то не било којих, већ оних који су били носиоци, мислио сам да ће та наша транзиција и прилагодавање трајати доста дуже. Очекивао сам тешку утакмицу. Ми смо од првог минута одиграли јако концентрисано у свим сегментима одбране и напада", рекао је Јовановић на конференцији за медије после меча.

Јовановић је истакао да су његови играчи контролисали скок.

"Добро смо трчали и када смо убацили те отворене шутеве, резултат је убедљиво отишао у нашу корист. Морам да честитам екипи СЦ на резултатима у прошлој сезони и на квалификацијама у АБА лигу. Сигурно је ово ново искуство за њих и уверен сам да ће у наредним утакмицама пружити знатно боље партије. Још једном бих да честитам мојим момцима на показаној игри и и труду који су уложили. Нама сад предстоји седмица ресетовања како би сви играчи схватили да нас је рад довео до овако добре утакмице коју смо имали. Морамо се вратити раду", изјавио је тренер Меге.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести