In memoriam: Др Лазар Пантелић (1959–2020)

У  Новом Саду  је 29. децембра преминуо истакнути кошаркашки и спортски радник – др Лазар Пантелић.У Новом Саду је завршио Стоматолошки факултет, као један од најбољих студената у генерацији, где је отворио ординацију и својим позивом се бавио до краја живота.
др Лазар Пантелић
Фото: др Лазар Пантелић

Кошарком је почео да игра у средњошколским данима. У управу Женског кошаркашког клуба Војводина је ушао по позиву 1993. и остао све до 2008. као председник клуба. Клуб је у том периоду постигао највеће резултате у женској кошарци Новог Сада, Војводине и Србије у сениорском и млађих категорија, упоредо учествујући у међународном ФИБА такмичењу.

Поред ангажовања у ЖКК Војводина, упоредо је учествовао у раду кошаркашких организација Новог Сада, Војводине, Србије и ФИБА.Др Лазар Пантелић је био председник Кошаркашког савеза Новог Сада, Кошаркашког савеза Војводине, председник Комисије за женску кошарку Кошаркашког савеза Србије, члан Комисије за женску кошарку ФИБА , а учествовао је у раду и других спортских органа.Био је и координатор домаћих и међународних кошаркашких манифестација у Новом Саду, Војводини и Србији.

У све што је радио уносио је велику енергију и никог није остављао равнодушним.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести