Мијаиловић: Мислио сам да је првоаприлска шала

БЕОГРАД: Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић поручио је данас да мора да "уђе у блато", али не и да, како је истакао, увредама одговори на оптужбе првог човека Црвене звезде Небојше Човића.
Mijailovic Ostoja/Fonet
Фото: Фонет/А. Барда

Дан након саопштења црвено-белих, у коме је Партизан оптужен за лошу организацију утакмице под сумњом да ли је све било унапред припремљено, Мијаиловић је реплицирао највећем ривалу пред мајсторицу за финале плеј-офа АБА лиге.

"Дан након нове епизоде увреда и лицемерја из Железника, као што сам и најавио прошле недеље, приморан сам да уђем у блато и одговорим некоме који би последњи требало да дели лекције након толико година ширења мржње, насиља и свих работа. Партизан је клуб који гледа у своје двориште, предано и поштено радећи на опоравку и оснаживању клуба. Поносан сам на учињено у претходне две године и дајем све од себе да тим путем наставимо", рекао је Мијаиловић за клупски сајт.

Он је додао да је поносан и на чињеницу да је полуфинале АБА лиге у фокусу комплетне европске кошарке, али и на то што Партизан има светлу садашњост и будућност.

"Нажалост, уместо да уживам у доброј спортској представи и борби на терену, принуђен сам да реагујем на одређене ствари. Ако у Србији покушате да се залажете за господске манире у вођењу клуба и опхођењу у јавности, ако не реплицирате на прозивке и увреде, а кроз средства јавног информисања се никако не констатују чињенице, онда вишегодишњи поступци иницијатора, његове толико пута изречене лажи, постају истина, попут оне о гепековању. Када сам видео јучерашње саопштење, у првом тренутку сам помислио да је реч о првоаприлској шали, али пошто дан касније медији то нису потврдили, осетио сам се почаствованим".

Мијаиловић је објаснио да му је драго што је ушао у друштво легенди Црвене звезде попут Драгана Џајића, Зорана Славнића, Љубодрага Дуција Симоновића и Зорана Радовића, алудирајући на њихове сукобе са првим човеком КК Црвена звезда Небојшом Човићем.

"Оправдање за улазак у блато нашао сам у реакцији највеће иконе ФК Црвена звезда, јер када мирни и одмерени, свуда уважени Драган Џајић, револтиран увредама и лажима прибегне сили, коју није примењивао ни према бековима који су га немилосрдно тукли током целе каријере, зашто не одговорити вербално".

Он је додао да нема времена за разне спинове и подметања док је на челу КК Партизан, али и што води велике светске брендове у региону "Јагуар" и "Range Rover".

"Дегутантно је да после пљувања, дрмања кошева, гађања бакљама, каишевима, мокраћом, водом, лоптом из ВИП реда, јурења играча по терену од стране клупског возача, пп апарата, паљења кафића по Пиониру, да о организацији утакмице и посебно скрнављењу пехара, прича организатор на чијој је утакмици пехар украден и уништен".

Мијаиловић је потврдио да је против вређања са трибина било какве врсте, посебно чланова породица, и апеловао на навијаче Партизана да певају само о њиховом клубу.

Трећи меч између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу од 18 сати у хали "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести