Милан Гуровић отворио нови баскеташки терен у Новом Саду

НОВИ САД: Прослављени српски кошаркаш Милан Гуровић, симболичним пресецањем врпце, свечано је отворио реновирано баскеташко игралиште на Детелинари, на углу улица Корнелија Станковића и Филипа Филиповића.
milan gurovic teren, Dnevnik/Branko Lučić
Фото: Дневник/Бранко Лучић

У склопу друштвено-одговорне акције компаније “Моцарт”, која је овај терен донирала Новом Саду, свечаном отварању су присуствовали и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и градски секретар за спорт и омладину Огњен Цветићанин. Игралише је понело име Милана Гуровића, који је, обраћајући се великом броју присутних грађана, истакао:

Фото: Дневник/Бранко Лучић

- Добар дан, комшије. Захвалан сам градоначелнику Вучевићу и компанији “Моцарт” што су реновирали терен на којем сам, још у мојим школским данима, почео да играм баскет. Када сам чуо за ово отварање, а посебно када сам сазнао да ће игралиште понети моје име, емоције су ме освојиле. Ишао сам у основну школу “Доситеј Обрадовић” и, после наставе, умео сам сатима да шутирам на кош баш на овом терену. Колико је само пута моја мајка долазила по мене да ме одведе и, онако успут, изгрди што сам “заборављао” на кућу. Неки нови клинци сада ће на располагању имати потпуно обновљен терен, тиме и прилику да се баве спортом и здраво одрастају, а наша кошарка ће додатно добити још боље услов за развој.

Фото: Дневник/Бранко Лучић

На игралишту је потпуно замењена подлога, постављене су професионалне конструкције и инсталирани зглобни обручи. Градоначелник Вучевић је додао:

- Хвала компанији “Моцарт”, свим Детелинарцима и другарима, наравно и Милану што је дошао да теен отвори. Интерес је локалне заједнице да учествује у пројектима који ће клинце привући на спортске терене и у томе је посебна вредност овог игралишта. Нама у Србији никада није недостајао спортски дух, али смо увек кубурили с квалитетним теренима. Овај који данас отварамо супер изгледа и надам се да ћемо, сви заједно, умети да га чувамо. Искористио бих прилику да најавим да ће управо на Детелинари ускоро бити постављено још нових 1.000 сијалица јавне расвете и да ће овај део Новог Сада засијати оним сјајем којим то и заслужује.

Фото: Дневник/Бранко Лучић

Специјално за ову прилику, поред терена је исцртан и графит који приказује Милана Гуровића у дресу репрезентације, на којем је била исписана реченица каратктеристична за време док је почињао да изграђује свој кошаркашки пут: “Увек сам се бојао да ће неко тренирати више од мене”. То је била и најбоља порука младом кошаркашком нараштају, који је искористио прилику да се фотографише с великим асом, док су част да терен отворе имали најмлађи кошаркаши Војводине, одигравши ревијалну утакмицу.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести