Милојевић: Меч са Цибоном кључан у борби за опстанак у АБА

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Мега Бемакса Дејан Милојевић изјавио је да би утакмица 19. кола АБА лиге против Цибоне могла да има пресудан значај за опстанак регионалном такмичењу.
milojevic, tanjug
Фото: Tanjug D.Stanković arhiva

"Сутра играмо можда и кључни меч у борби за опстанак у АБА лиги када ћемо гостовати екипи Цибоне. Сигурно је да је утакмица изузетно битна за обе екипе, они се налазе у бољем положају од нас, али ће свакако дати све од себе да обезбеде опстанак што пре. Изузетно тежак мец нас оцекује и веома је битно да у њега удемо максимално спремни и концентрисани", рекао је Милојевић за клупски сајт.

Тренер Меге на овом сусрету због повреде стопала неће моћи да рачуна на Немању Ненадића, који је одсуствовати са паркета више недеља, док због болести са екипом није отпутовао Андрија Марјановић.

У Кошаркашком центру Дражен Петровић прилику за деби ће имати последње појацање Меге ДиАндре Кејн.

"Имамо проблеме са изостанцима, ту је и нови играч, а на нама је да у ходу све то уклопимо. Не смемо ниједног тренутка бити опуштени на терену јер нас је то већ коштало неких победа ове сезоне. Какав год да буде резултат на семафору у току утакмице, наша енергија мора да буде на највишем нивоу. Верујем у моју екипу и да ћемо се из Загреба вратити са тријумфом који би имао вероватно пресудан значај у борби за опстанак у АБА лиги", изјавио је Милојевић.

После 18 одиграних кола АБА лиге, Мега има скор 4-14 док Цибона има две победе више, а бек Блаж Месичек је истакао да верује да Мега може до победе у Загребу.

"Изузетно битна утакмица за обе екипе. Остало је још четири кола до краја АБА лиге и немамо много времена за исправљање грешака, сада морамо да будемо прави. Поштујемо екипу Цибоне, али верујем да уз добру енергију, агресивну одбрану и паметну игру у нападу можемо да додемо до победе која би нам много значила у борби за опстанак у АБА лиги", изјавио је Месичек.

Сусрет кошаркаша Цибоне и Меге на програму је сутра од 20 сати у Загребу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести