Милојевић: Урадили смо сјајан посао; Радуљица: Дорба одбрана

ХЕЛСИНКИ: Асистент селектора кошаркашке репрезентације Србије Дејан Милојевић изјавио је да екипа одрадила сјајан посао против Финске у првом мечу квалификација за Европско првенство 2021. године.

На дебију селектора Игора Кокошкова, српски кошаркаши без већих проблема победили су домаћу селекцију 80:58 у Хелсинкију.

"Урадили смо сјајан посао данас. У одбрани смо били веома добри, знали смо ко су најбољи шутери и најјаче оружије Финске. Салин, који је вероватно најбољи шутер у њиховом тиму, данас није постигао ни један поен. Честитке свим играчима и тренерима, у околностима у којима смо имали свега неколико дана за припрему, мислим да смо урадили веома добру ствар“, изјавио је Милојевић на конференцији за медије после меча, преноси КС С.

Капитен и најефикаснији на вечерашњем мечу Мирослав Радуљица каже да је екипа изгледа доста пристојно и да је имала одличну енергију од почетка меча.

"Играли смо веома добро, с обзиром да смо се окупили пре три дана и да је много играча наступало у националним куповима, да су неки морали да путују. Изгледали смо доста пристојно, добра одбрана, одлична енергија од старта. Затворили смо њихово најјаче оружије, а то је шут. Такође, затворили смо Салина који им је најбољи играч. Наша комуникација, с обзиром да играмо први пут заједно је била веома добра. Честитам мом тиму и стручном штабу, желим нам пуно среће у наставку квалификација и генерално", рекао је Радуљица.

Србија наредни меч у квалификацијама за ЕП 2021 игра у недељу против Грузије од 17 сати у дворани "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести