Мирослав Николић смењен, Ненад Чанак нови тренер Партизана

БЕОГРАД: Мирослав - Мута Николић више није тренера кошаркаша Партизана, а на клупи ће га наследити Ненад Чанак.
Muta Nikolic/KK Partizan
Фото: КК Партизан

Николић је, после низа лоших резултата, смењен после поподневног састанка са челницима клуба из Хумске. Он је летос преузео црно-беле и најавио развој младих играча, али није успео да задовољи управу резултатима које је остваривао.

Црно-бели су изгубили последњих пет утакмица, а добили су само један од последњих девет мечева. Партизан је на деоби четвре позиције у регионалном такмичењу са још четири тима са скором 5-6, док је у Еврокупу последњи са 1-6. Осим лоших резултата, Николићу навијачи замерају и што је упропастио трансфер талентованог Радета Загорца у Хумску. 
"Мирослав Николић од вечерас више није тренер Партизана. На сутрашњој утакмици Еврокупа против Билбаа, екипу ће предводити тренер Александар Матовић, док је за четвртак, 14. децембар у 15 часова, заказана седница Управног одбора клуба на којој ће бити донета одлука о новом тренеру и члановима стручног штаба", изјавио је председник клуба Остоја Мијаиловић за сајт КК Партизан. 
Он је пети тренер који је напустио Партизан у последњих седам година, после Душка Вујошевића (два пута), Владе Јовановића, Петра Божића и Александра Николића. 

Ненад Чанак (41), досадашњи тренер Спартака, претходно је био помоћник Александру Џикићу и самостално водио Партизан на неколико мечева у његовом одсуству, укључујући и финални турнир Купа Радивоја Кораћа. Чанак је у Партизану играо у два наврата (1992-94 и 1999-2003), док му је посао у Суботици први самостални пошто је као помоћник радио још и у Меги и младој репрезентацији Србије. Он ће званично постати тренер црно – белих највероватније у четвртак, на седници УО клуба, уколико не дође до “велеобрта”.
Mеч Партизана против Билбаа у Еврокупу у среду (20.45) водиће с клупе Аца Матовић, а помагаће му тим-менаџер Душан Кецман. Такође, Матовић би требало да буде и део стручног штаба који ће оформити Ненад Чанак.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести