Момиров нови кошаркаш Меге

БЕОГРАД: Кошаркаш Стефан Момиров нови је играч Мега Бемакса, саопштио је клуб.
stefan momirov
Фото: bcmegabasket.net

Како се наводи, Мега је направила завршни корак ка комплетирању екипе за предстојећу сезону пошто је уговор с клубом потписао20. годишњи Момиров, који се већ прикључио тренинзима Меге.

Момиров је освајач златне медаље на Европском првенству са јуниорима Србије 2017. године, коју је освојио заједно са садашњим играчима Меге Петрушевим и Мишковићем, док је ту генерацију са клупе предводио Владимир Јовановић.

Веома ми је драго што сам постао део Меге. Ово је права средина за развијање младих играча, свима је познато ко је све изашао из овог система у претходним годинама. Доста саиграча познајем од раније, а и са тренером Владимиром Јовановићем сам сарађивао у јуниорској репрезентацији. Сигуран сам да је одлична хемија у екипи и да ћу успети врло брзо да се уклопим те да ћемо заједно сви остварити циљеве који су зацртани, рекао је Момиров после потписивања уговора.

Момиров је рођен 18. децембра 1999. године, висок је 198 центиметара и покрива позиције од 1 до 3.

После јуниорског стажа у Црвеној звезди, сениорску каријеру је започео 2017. године у ФМП-у, да би сезону 2017/18 провео на позајмици у Вршцу.

Прошле сезоне је за ФМП је за 8.9 минута у просеку бележио 2.9 поена.

Наступао је за јуниорску и младу репрезентацију Србије, а највећи успех је злато са јуниорима на Европском првенству 2017. године у Словачкој.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести