МУТА НИКОЛИЋ: Циљ КК Војводине једно од прва три места

О жељама, будућности Војводине, екипи и реалним дометима разговарали смо са Мирославом Мутом Николићем, шефом стручног штаба
Šef stručnog štaba KK Vojvodina Miroslav Nikolić  Foto: KK Vojvodina
Фото: Шеф стручног штаба КК Војводина Мирослав Николић Фото: Дневник.рс

Кошаркашки клуб Војводина у предстојећу сезону креће с великим амбицијама, жели се у сам врх табеле. Клуб је, након туробних година, на путу финансијске стабилизације, а тим је знатно квалитетнији него минуле сезоне. О жељама, будућности Војводине, екипи и реалним дометима разговарали смо са Мирославом Мутом Николићем, шефом стручног штаба.

- Селектирали смо сасвим солидну екипу, играчи су добри момци, што је такође битно. Са те стране сам задовољан. Желимо да заузмемо једно од прва три места која воде у Суперлигу. Моја идеја од старта је била да у клуб вратим или задржим све Новосађане који квалитетом и карактером заслужују дрес Војводине, а које смо реално могли да доведемо. Бићемо међу ретким екипама, ако не и једини, који у саставу неће имати странце – рекао је Николић.

Колико су повреде битних играча хендикеп за тим?

-Имамо муке с повредама, због чега нисмо имали континуитет у раду. У томе не тражимо алиби, то се вероватно дешава и другим екипама. Наш први плеј Коча Јововић је зарадио озбиљну повреду и он ће нам много недостајати на почетку првенства. Центар Гаћеша има лакшу повреду.

Какву Војводину можемо очекивати у предстојећем првенству?

- Као спој младости и искуства, Војводину која игра снажну, агресивну одбрану уз брзе контранападе, како играју модерне екипе. Желимо тим који ће играти колективно, без самоистицања, уз висок темпо током свих 40 минута.


Богдан и Богдан

Како, као искусни кошаркашки радник, оцењујете подизање Војводине као клуба на виши ниво?

- Војводина расте као клуб, пре свега захваљујући великој подршци Града Новог Сада. Сјајно је да је на месту председника проф. др Богдан Кузмановић. То је за клуб као да смо у екипу довели нашег препрезентативца Богдана Богдановића. Кузмановић воли кошарку и много чини за финансијски опоравак клуба, који је предуслов за веће домете. 


Како оцењујете јачину КЛС ове сезоне?

- Лига одавно није била јача и изједначенија. Због ситуације са пандемијом, многи играчи су се вратили у Србији или нису били у прилици да реализују иностране ангажмане. У лиги су три АБА 2 лигаша (Слобода Ужице, Златибор и Младост из Земуна). Има доста добрих екипа и очекујем неизвесну борбу за врх.

Како видите Војводину у блиској будућности?

- Као клуб који ће да расте. Но, треба знати да нико није направио тим за годину дана, мора бити стрпљења. Сада смо на почетку процеса, треба времена да се тим стабилизује, уигра, да се прилагоди стручном штабу, као и ми њима. Треба да расте и напредује, а то не може преко ноћи. Биће осцилација, то је нормално, али битно је да клуб иде узлазном путањом и да, за почетак, уђе у АБА 2 лигу. Новосађани су жељни добре кошарке, овај град је заслужује – поручио је искусни тренер.    

Душан Кнежић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести