НБА: Богдановић 12 поена, реванш Портланда Сакраменту

Кошаркаши Портланд Трејлблејзерса реванширали су се Сакраменто Кингсима за пораз од петка и савладали их са 102:90 у Мода центру.
Bogdan Bogdanovic/EPA
Фото: EPA/CJ GUNTHER

Српски репрезентативац Богдан Богдановић постигао је 12 поена за тим из Калифорније и за 27 минута на терену имао три асистенције и скок.

Непосредно након што је њихов напад нестао у Сакраменту, Блејзерси су одиграли много боље, лимитирали су напад Кингса и њихове проценте шута, што је отворило игру Дејмиену Лиларду и Си Yеј Меколуму. Управо је Меколум био најефикаснији у својој екипи са 25 поена, Лилард је имао 22, уз то и шест асистенција, док је Јусуф Нуркић уписао 14 поена и седам скокова. У Кингсима су најбољи били Зек Рендолф са 17 (пет скокова) и Вили Коли-Стајн, који је имао поен више. Све је било решено већ до треће четвртине, када је Портланд стекао 21 поен вишка. Кингси су успели да смање заостатак, али је Меколум на три минута до краја погодио уз фаул, повећао на 100:81 и ту је био крај за Кингсе који сада имају скор 4-12.

Бостон Селтикси настављају свој невероватни низ победа, упркос повредама које од почетка сезоне муче тим. Овог пута је побеђена Атланта 110:99 и то после новог великог преоркета који за Селтиксе нису новина. Атланти је било потребно десетак минута да направи велики резултатски јаз од 16 поена, али је тим из Бостона још једном, трећи пут у пет утакмица, успео да се врати у игру и на крају победи. Уједно, Селтикси су против Атланте дошли до 15. узастопне победе и фале им још четири тријумфа да престигну рекорд франшизе, који је направила генерација са Кевином Гарнетом, Полом Пирсом и Рејом Аленом још 2008. године. 

Најбољи у победи Селтикса је био Кајри Ирвинг са 30 поена, пет асистенција и четири скока, али је фантастичну партију пружио и Yејлен Браун са 27 кошева и четири скока. Тим Атланте је предводио Денис Шрудер са 23 поена, а Кент Бејзмор је додао 19. Шампиони, екипа Голден Стејт Вориорса, попут Бостон Селтикса вратили су се из великог минуса и на крају успели да победе Филаделфија Севентисиксерсе са 124:116, у утакмици у којој су обе екипе одиграле по једну монструозну четвртину. Отворили су је Севентисиксерси са чак 47 поена! Голден Стејт је био у подређеном положају, губио и са 24 разлике (76:52) на почетку другог полувремена, али "Ратници" у трећој деоници одговарају Филаделфији у истом нападачком маниру, са 47 поена. 

Филаделфија је дала само 15 и прикључак је био ту. Сам Стеф Кари је у тој трећој четвртини, са 20 поена од укупно 35, био најбољи поентер на паркету. Имао је и пет скокова и исто толико асистенција. Кевин Дурент је имао 27, а Клеј Томпсон 17 кошева. На другој страни је још једну одличну партију одиграо Бен Симонс, који из меча у меч делује као ходајући трипл-дабл са 23 поена, 12 асистенција и осам скокова. Ембид је имао 21 поен, а Редик и Ковингтон по 20.

Резултати

У ноћи између суботе и недеље, на НБА паркетима постигнути су следећи резултати: Шарлот Хорнетс – ЛА Клиперс 102:87, Орландо Меyик – Јута Џез 85:125, Атланта Хокс – Бостон Селтикс 99:110, Фиаделфија 76ерс – Голден Стејт Вориорс 116:124, Мемфис Гризлис – Хјустон Рокетс 83:105, Далас Маверикс – Милвоки Бакс 111:79 и Портланд Трејлблејзерс – Сакраменто Кингс 102:90.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести