НБА: Јокић у победничком тиму Ол стара, победа тима Леброн

ЧИКАГО: Тим ЛеБрона Џејмса, у којем је наступио и српски кошаркаш Никола Јокић, победио је ноћас тим Јаниса Адетокумба у 69. утакмици НБА Ол Стар са 157:155.
nikola jokic
Фото: Tanjug (AP Photo/David Zalubowski)

У препуном Јунајтед центру у Чикагу, око 21.000 гледалаца одало је почаст трагично преминулој НБА легенди Кобију Брајанту, држећи се за руке, а минут ћутања завршен је узвицима "Кобе, Кобе".

Играчи који су учествовали у Ол стар утакмици носили су дресове са бројевима 2 и 24, као омаж Брајанту и његовој ћерки Ђиани, који су погинули у паду хеликоптера крајем јануара, преноси Ројтерс.

У утакмици су примењена и правила прилагођена сећању на Брајанта, тако да је тим који је имао више поена након треће четвртине морао да постигне 24 поена да би победио, док је тим који губи морао да постигне 24 поена плус број поена за колико је заостајао.

Након три четвртине, тим Јанис је био у вођству од девет поена, али је екипа Ле Брона Џејмса у последњем периоду однела победу од 32:22, тако да је коначан резултат био 157:155.

Никола Јокић је на паркету провео 12 минута и постигао пет поена, а забележио је и 2 скока, 1 асистенцију и 1 украдену лопту.

Ленард први освајач МВП трофеја "Коби Брајант"

Кошаркаш ЛА Клиперса Каваји Ленард проглашен је за МВП-ија Ол-старт утакмице НБА у Чикагу и постао први освајач трофеја "Коби Брајант".

Признање најбољем појединцу од ове године носи име трагично настрадале легенде ЛА Лејкерса, а Ленард га је заслужио пошто је предводио Тим "Леброн" до победе над Тимом "Јанис" 157:155 са 30 поена, од чега чак 25 у првом полувремену.

Кавај је погодио осам тројки из 14 покушаја, а имао је још седам скокова, четири асистенције и две украдене лопте.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести