НБА: Кокошков код шампиона прекинуо лош низ Финикса

ОУКЛЕНД: Кошаркаши Финикса, које са клупе води српски тренер Игор Кокошков, направили су велико изненађење победом у гостима над шампионом Голден Стејтом 115:111 у НБА лиги.
nba
Фото: Youtube Printscreen

Последњепласирани тим Запада против лидера конференције остварио је први тријумф у гостима ове сезоне и то из 20. пута, а успех је већи када се погледа да су први пут после четири и по године савладали Вориорсе, односно након 18 пораза и прекинули најгори низ икада у НБА лиги.

Меч винер био је сјајни Девин Букер с 37 поена, 11 асистенција и осам скокова, најбоље га је пратило Кели Убре с 22, док је на другој страни Клеј Томпсон убацио 28.

У преосталим мечевима синоћ, Хјустон је савладао Далас 94:93 у новој одличној партији Словенца из Маверикса Луке Дончића од 19 поена, 15 скокова и девет асистенција, док је Филаделфија без повређеног Бобана Марјановића била боља од Индијане 106:89.

Велики повратак на терен од повреде имао је центар Сиксерса Џоел Ембид са 33 поена и 12 скокова, па сада Филаделфија и Пејсерси деле треће место на Истоку.

До важног тријумфа у борби за плеј-оф дошао је Сан Антонио против лидера Истока Милвокија 121:114 и сада има пет победа више од деветопласираног Сакрамента Богдана Богдановића и Немање Бјелице.

Спарсе је водио тандем Демар Дерозан - Ламаркус Олдриџ с укупно 57 поена.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести