НБА лига: Јокић одличан, Бјелица и Богдановић солидни

Српски кошаркаш Никола Јокић пружио је нову одличну партију, али је његов Денвер све лошији, тако да му је плеј-оф све даље.
jokic, tanjug ap
Фото: Nikola Jokić, foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Јокић је у поразу Нагетса од Мемфис Гризлиса (101:94) на терену провео нешто више од 35 минута и за то време уписао дабл-дабл са 17 поена (5-15 из игре, 1-4 за три, 6-8 пенали) и 12 скокова, уз 2, асистенције 4 украдене лопте и 2 блокаде. Међутим, није имао добру подршку саиграча, а тренер Мајк Мелоун дао прилику само деветорици кошаркаша. Џамал Мареј је постигао 16 поена и по 3 ухваћене лопте и успешних додавања. С друге стране, код Гризлиса који су прекинули црну серију од 19 узастопних пораза, најефикаснији је био Брукс са 24 поена, четири више од Тајрика Еванса.

Денвер се тренутно налази на десетом месту на Истоку са 38 победа и 32 пораза, има победу мање и два пораза више од Њу Орлеанс Пеликанса који заузимају осму позицију, последњу која води у доигравање. Мемфис је претпоследњи у истој конференцији са скором 19-50.

Запажене улоге имали су и Немања Бјелица и Богдан Богдановић, али су и њихови тимови поражени у НБА лиги. Бјеличина Минесота изгубила је од Сан Антонија резултатом 117:101, док је Сакраменто био неуспешан на гостовању Јути – 103:97.

Фото: Nemanja Bjelica, foto: Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Бјелица је поново добио велику минутажу, пуних 37 минута, али није био толико кошгетерски расположен – постигао је седам поена (3-7 из игре, 1-2 за три), уз осам скокова, једне асистенције и две изгубљене лопте. Најефикаснији код Тимбервулвса био је Карл-Ентони Таунс са 21 поеном и девет скокова. На утакмици је доминирао Ламаркус Олдриџ из Сан Антонија са 39 поена, 10 скокова и две блокаде. Сан Антонио је сада седми на Западу са 40 победа и 30 пораза, одмах испод Минесоте која има идентичан учинак.

Фото: Bogdan Bogdanović, foto: Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Сакраменто је пружио добар отпор Јути, али је домаћин пребацио у већу брзину током другог полувремена и спаса за Кингсе није било. Богдановић је играо скоро 27 минута и убацио 12 поена (5-17 из игре, 2-3 за три), имао два скока и по асистенцију и украдену лопту. Колико је Сакраменто био нападачки слаб показује податак да је Богдан био други најефикаснији играч свог тима, иза Бадија Хилда који је меч завршио са 23 поена и по шест скокова и асистенција. Сакраменто није имао решење за двојац Донован Мичел-Руди Гобер – први је постигао 28 поена, док је други уз 22 поена ухватио 13 лопти. 
Јута је поред горенаведених екипа трећи учесник Западне конференције са скором 40-30 и држи пето место, док је Сакраменто 12. са 23 победе и 48 пораза.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести