НБА лига: Јокићев трипл-дабл, Богдановић и Бјелица одлични

Кошаркаши Денвера савладали су претходне ноћи Њујорк 115:108, уз 19. трипл-дабл Николе Јокића у каријери, трећи у сезони. Српски ас је за 34 минута постигао 19 поена, имао 14 скокова, 15 асистенција, три блокаде и једну украдену лопту. За сјајну партију публика је Јокића наградила скандирањем: "МВП, МВП, МВП"....
jokic, tanjug ap
Фото: Nikola Jokić, foto: Tanjug (AP Photo/David Zalubowski)

Центар Денвера одиграо је једну од најбољих утакмица ове сезоне и био је међу најзаслужнијима што су Нагетси успели да сломе отпор Никса. Јокић је на три минута до краја постигао тројку којом је Денвер отишао на великих +7 и после чега екипа Дејвида Физдејла није успела да се врати. Најефикаснији у победничком саставу био је Малик Бизли са 23 поена. У екипи Њујорка сјајно вече имао је Енес Кантер који је остварио учинак од 17 поена и 12 скокова, док је Кевин Нокс постигао поен више.

Денвер је остао први на Западу са скором 24/11, док су Никси на Истоку претпоследњи и имају девет победа у 38 мечева.

Сакраменто је после продужетка поражен од Феникса са 113:108. Богдан Богдановић је за 36 минута убацио 19 поена и имао по пет скокова и асистенција, док је Немања Бјелица, такође за 36 минута, имао 14 поена и 16 скокова.

Фото: Bogdan Bogdanović, foto: Tanjug/ AP Photo/Alex Gallardo

Сакраменто је током већег дела губио, али је у последњој деоници потпуно успео да преокрене резултат. Велике заслуге за то иду Богдану, који је у једном тренутку има 0/8 из игре. Али, скоро све поене постигао је у 4/4 и екипа Дејва Јејгера се вратила у живот. Ипак, Кингси су успели да испусте +9 на три минута до краја меча. Лилард је поентирао за изједначење, док је Диерон Фокс промашио шут за победу. У продужетку Сакраменто није имао шансе и Портланд је некако ишчупао победу. Бади Хилд био је најефикаснији код Кингса с 27 поена, Фокс је постигао 13 и више нико (осим Богдана и Немање) није био двоцифрен у Сакраменту. Портланд је предводио сјајни Јусуф Нуркић са 24 поена, 23 скока, седам асистенција, пет украдених лопти и пет блокада. Сакраменто је доживео 18. пораз у сезони, док је Портланд остварио 22. победу.

ЛА Клиперси поражени су од Филаделфије са 119:113. Српски кошаркаш Бобан Марјановић је за четири минута имао само по скок и асистенцију, док Милош Теодосић поново није добио шансу. Најефикаснији је у победи тима из Филаделфије био Ембид са 28 поена и 19 скокова. У тиму Клиперса Лу Вилијамс је имао 22 поена, а Тобајас Херис и Данило Галинари по 21. 

Фото: Bobi Marjanović, foto: Tanjug / AP Photo/Alex Gallardo

Кошаркаши Торонто Репторса победили су Јуту Џез са 122:116, док су Филаделфија Севетисиксерси били бољи од Лос Анђелес Клиперса 119:113. Милвоки Бакси су славили против Детроит Пистонса 121:98 у мечу у ком је Брук Лопез поентерски засенио Јаниса Адетокумба.

У мечу Репторса са Јутом блистао је Кавај Ленард који је убацио 45 поена, што је кошаркашу МВП калибра нови рекорд каријере. То му је уједно и тек трећа утакмица у којој је имао 40 или више поена, укључујући и плеј-оф, а све то је "Канџа" постигао уз шут 16 од 22 из игре. Јута сада има скор 18-20 што је довољно за 11. место на Западу, док Торонто Репторси имају 28-11 и други су на Истоку иза Милвокија.

Милвоки Бакси су "газде" Истока. У конференцијском окршају успели су да савладају Детроит без много проблема, а код победника се посебно истакао центар Брук Лопез са 25 поена, док је Јанис Адетокумбо био четврти стрелац екипе са 15 поена (седам скокова, осам асистенција). Код поражених су бољи од осталих били Блејк Грифин са 29 поена и Реџи Џексон са 19. Детроит је упркос поразу на слабијем Истоку са 16-19 на осмом месту, а Милвоки је први са 26 победа и десет пораза.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести