НБА лига: Вејд и Новицки сјајни на опроштају, лоше вече Јокића у поразу

МАЈАМИ: Кошаркаши Мајамија, на опроштај Двејна Вејда од домаће публике, победили су Филаделфију 122:99 у НБА лиги, уз добру партију центра игру Бобана Марјановића.
vejd, epa
Фото: Dvejn Vejd, foto: EPA (RHONA WISE)

Високи Србин искористио је минуте и за 20 уписао 12 поена, пет скокова и две асистенције, а шест више постигао је његов саиграч Грег Монро.

Вече у НБА било је у потпуности за Вејда, стрелца 30 поена, у последњој утакмици у Мајамију, где је добио овације преко 20.000 гледалаца.

 

Исти случај био је и са још једном легендом Дирком Новицким, који је након 21 године одиграо последњи меч за Далас на свом терену и то у тријумфу над Финиксом Игора Кокошкова 120:109.

Немац је такође на прави начин испраћен, са истим бројем поена као Вејд у мечу у којем је Лука Дончић остварио трипл-дабл од 21 поена, 16 скокова и 11 асистенција.

Лошу партију, вероватно најлошију у каријери, имао је Никола Јокић јер је за само 16 минута искључен због шест фаулова у поразу Денвера у Јути 118:108.

Српски кошаркаш је убацио само два поена, ухватио је пет лопти и имао два завршна додавања у дуелу против Рудија Гобера, опет победника у међусобном сусрету са Јокићем.

Доминирао је најбољи играч Јуте Донован Мичел са 46 поена, Гобер је додао 20, а код Нагетса, који су регуларни део завршили на другом месту на Западу, најбољи је био Малик Бизли са 25.

Остали резултати:

Кливленд - Шарлот 97:124

Детроит - Мемфис 100:93

Вашингтон - Бостон 110:116

Чикаго - Њујорк 86:96

Минесота - Торонто 100:120

Њу Орлеанс - Голден Стејт 103:122

Оклахома - Хјустон 112:111

Лос Анђелес Лејкерс - Портланд 101:104

Џонсон поднео оставку у Лејкерсима

ЛОС АНЂЕЛЕС: Легендарни амерички кошаркаш Меџик Џонсон поднео је оставку на функцију у Лос Анђелес Лејкерсима незадовољан лошом сезоном.

Џонсон сматра да је неодлазак у плеј-оф велики неуспех за тако велики клуб са првом звездом Леброном Џејмсом.

Фото: Medžik Džonson, foto: EPA (MICHAEL NELSON)

"Желим да се вратим забави и месту на коме сам био пре преузимања посла у Лејкерсима. На пола пута смо са Леброном и доласком нове звезде, верујем овог лета, екипа ће бити у позицији да се бори за трофеј са напретком младих играча", рекао је Џонсон, а преноси ЕСПН.

Џонсон, освајач пет титула шампиона НБА са Лејкерсима, на месту председника кошаркашких операција у франшизи из Лос Анђелеса био је од фебруара 2017. године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести