НБА ПЛЕЈ-ОФ Денвер на крилима Јокића до прве победе над Портландом

Никола Јокић сјајном партијом довео је Денвер до прве победе у плеј-оф полуфиналу Западне конференције НБА лиге над Портландом ( 121:113 ).
1
Фото: AP Photo/David Zalubowski

Јокић је постигао 37 поена уз девет скокова, шест асистенција и три украдене лопте, завршивши утакмицу као други играч по ефикасности.

Најефикаснији играч утакмице био је Демијан Лилард из пораженог тима са 39 поена, али им је то слаба утеха.

Све конце игре у домаћој екипи држао је Јокић, који је имао сјајне сараднике у Џамалу Марију, Полу Милсапу и Герију Херису са којима је већ на старту утакмице направио предност над гостујућом екипом.

Ипак Портланд успева да средином друге четвртине начини преокрет и на кратко преузме вођство, али то је било све.

У трећој четвртини Јокић поново појачава темпо и успева да постигне 15 поена поново повећа предност свог тима на десетак поена разлике.

Важност нашег интернационалца за игру Денвера опет се приметила када је Јокић на почетку последње четвртине остао на клупи, а Портланд преко Лиларда и Карија знатно смањио разлику и код резултата 101:96 натерали тренера домаћег тима Мелоуна да затражи тајм-аут.

Јокић се тада вратио на терен, а Денвер је убрзо вратио двоцифрену предност.

Друга утакмица Денвера и Портланда играће се 2. маја у 3 часа такође у Денверу.

У првој синоћној утакмици полуфиналне серије кошаркаши Филаделфије су савладали Торонто са 94:89 и изједначили на 1:1 у полуфиналној серији плеј-офа Источне конференције.

РТС, Дневник

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести