Небојша Јовишић велико појачање КК Војводина

Вероватно највеће појачање које је у овом прелазном року стигло у КК Војводина, крилни центар Небојша Јовишић (29 година, 201 цм), вечерас ће од 19.30 предводити Новосађане у тренинг утакмици против Спартака, клуба из ког је стигао међу црвено – беле.
nebojsa jovisic
Фото: Nebojša Jovišić, foto: Youtube Printscreen

Суботичани су у прошлој сезони освојили четврто место у Кошаркашкој лиги Србије, што им је омогућило да играју Суперлигу, али су од тада знатно изменили тим, па је и за самог Јовишића непознаница у ком саставу ће  изаћу на паркет мале сале Спенса.

„Провео сам лепу годину у Суботици. Ипак, немам увид у тренутни играчки потенцијал Спартака, с обзиром да је седам или осам махом искуснијих играча током лета напустило клуб, остали су углавном млађи момци који су прошле сезоне имали мању минутажу. Ипак, Спартак годинама има солидан тим, па очекујем занимљиву утакмицу“, каже Јовишић.

Рођени Стапарац је почео да игра кошарку у Апатину, а када је 2007. године стигао на студије у Нови Сад постао је члан истоименог клуба из војвођанске престонице. Прослеђен је на позајмицу у Бачки Јарак, а потом је постао члан Меридијане, за коју је наступао у КЛС. Пре две сезоне био је члан Војводине Србијагас (у међувремену угашене), одакле је отишао у Суботицу. Кошаркашки пут га је трећи пут довео у Нови Сад, а први пут у КК Војводина.

„Неколико фактора је утицало на такву одлуку. Увидео сам да је Војводина млада и перспективна екипа која има квалитет, а са клупе је предводи Филип Соцек, са којим сам некада играо, а касније смо имали одличну сарадњу када је био тренер Меридијане. Такође, неке приватне релације су ме везале за Нови Сад, па сам одлучио да спојим лепо и корисно.“

Иако су се ове године новосадски црвено – бели после равно једне деценије друголигашког стажа пласирали у КЛС, амбиције иду много даље од опстанка у лиги, а прижељкују се места које воде у Суперлигу и(ли) АБА 2 лигу.

„Мислим да је овај тим кадар да заузме неко од места у врху табеле. Ја ћу, с обзиром да сам међу искуснијима, дати све од себе да помогнем талентованим момцима како би сви заједно испунили клупске циљеве“, поручиоје Небојша Јовишић.     

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести