Новица Величковић: Идем да освојим Куп

Капитен кошаркаша Партизана Новица Величковић рекао је данас да његова екипа иде у Нови Сад да освоји и одбрани трофеј у Купу "Радивоја Кораћа".
 Novica Veličković (Partizan) i Nikola Ivanović (Budućnost) Foto: ABA liga
Фото: Новица Величковић (Партизан) и Никола Ивановић (Будућност) Фото: АБА лига

- Борац је екипа која нас је два пута надиграла ове сезоне, момци заслужују сваки респект и то морамо имати на памети од прве секунде на утакмици. Куп је такво такмичење да немате право на поправни. Борац уме да игра, у оба наша меча су показали да им лопта иде фантастично, да имају одличне шутере у екипи, да знају шта хоће, а на нама је да спремимо одговор на то и да идемо корак по корак - рекао је Величковић за клупски сајт а пренео портал Србија данас.

Чувени капитен црно-белих, Величковић, ће у четвртак одиграти 500. утакмицу за Партизан.

- Ја идем да освојим Куп. Специфично је такмичење, играју се три утакмице у четири дана, ако се прође до финала. Екипа мора да размишља тако да идемо да освојимо трофеј. Партизан не треба другачије ни да размишља - навео је капитен.

То ће бити трећа утакмица две екипе ове сезоне, а Борац је победио у два меча у АБА лиги, у Београду (87:78) и Чачку (75:71).

Тренер Партизана Саша Филиповски рекао је да од екипе очекује да исправи грешке из последњег дуела са Борцем.

- Очекујем да исправимо грешке које смо правили у последњој утакмици против Борца, када смо примили превише поена и имали проблеме са игром један на један и пик енд поп игром, нисмо имали решења за њихове покретљиве играче и велику ширину у нападу. Неугодна су екипа и ако погађају, могу да добију сваког. Зато морамо да играмо добру одбрану, са високом концентрацијом и у нападу морамо да се спремимо на њихове различите одбране - навео је он.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести