Новосадска младост извојевала останак међу друголигашима

У првој друголигашкој сезони у 17 година постојања клуба,  новосадски Стар успео је да опстане у лиги, што је био примарни циљ.
д
Фото: КК Стар

Успех је утолико већи ако се зна да је Стар наступао са најмлађим тимом у овом рангу (просек 22 године) и са једним од најмањих буyета. Ипак, да је и у таквим околностима могуће направити здраву спортску причу пример је овај спортски колектив. У тиму су ове сезоне били млади играчи жељни афирмације, а  и комплетан стручни кадар је из Новог Сада.

- Друга лига Србије није ни најмање наивна и, с обзиром да су испала четири клуба, изузетно смо задовољни чињеницом да ћемо и наредне сезоне наступати у овом ран­гу – каже директор КК Стар Мићо Радановић. – У пракси се показало да је мало клубова који из регионалног такмичења уђу међу друголигаше и опстану. Ослонили смо се на младе снаге, много смо радили и  на крају успели да дођемо до циља захваљујући труду играча и третера и уз велику подршку Града Новог Сада и спонзора. Мислим да је наш опстанак у Другој лиги добра ствар и за новосадску кошарку.

Општи је утисак да се кошарка полако врећа у војвођанску престоницу. Војводина има иза себе одличну сезону крунисану пласманом у АБА 2 лигу. Уз чињеницу да је Нови Сад по многим параметрима други град у држави, ако већ нема клуб у АБА  лиги, природно је да поред АБА 2 лигаша (уједно и члана Кошаркашке лиге Србије) има и једног друголигаша.


Играчи и тренери

Играчки кадар се, како то бива у кошарци, мењао током сезоне, а лигу су завршили и опстанак изборили ови кошаркаши: Павле Поповић (капитен), Новица Грковић, Симеон Јовић, Лука Стефановић, Душан Стојичић, Лука Михајловић, Урош Капларевић, Рајко Радиновић, Аранђел Продановић, Лука Гутовић, Матеја Мулабдић, Стефан Голијанин, Ристо Дангубић, Александар Николић, Горан Бијелић и  Вук Ковијанић.

На клупи је прво седео Димитрије Живковић, а наследио га је Александар Комненић. Као помоћни тренери су радили Вања Шврака, Нилола Дулејан и Филип Сејдија, Феђа Камаси је био задужен за физичку спрему, а посао спортског директора обављао је Миле Медаковић.  


- Са тим се слажем. Стар, као и до сада, треба да служи за каљење и афирмацију младих кошаркаша, оних који желе да остану у Новом Саду. У будућности, ако се створе услови, можемо да пробамо да се пласирамо у Кошаркашку лигу Србије – сматра Радановић.

Поред првотимаца, залог за лепу кошаркашку будућност клуба су и момци који су у Јуниорској лиги Србије са осмог места ушли у плеј – оф,  а исто су урадили и кадети у својој конкуренцији. Генерално, Стар је настао и надограђивао се добрим радом у млађим категоријама и та пракса се сигурно неће напуштати.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести