Новосадски баскеташи - година доминације за историју

За Душана Домовића Булута, вишеструког најбољег баскеташа на свету, као и остатак дружине са којом хара у игри под обручима три на три, 2018. година је била – поновила се!
1
Фото: Новосадски баскеташи на “Дневниковој” приредби

Ако је уопште могуће поновити феноменалне резултате, с обзором да су Марко Ждеро, Душан Мајсторовић, Марко Савић и Душан Домовић – Булут у светској серији имали скор 32 – 0, а у дресу репрезентације Србије 15 пута победили, такође без пораза., освојивши светску и европску титулу.

- Лоше смо почели сезону, испод својих могућости, али како је време одмицало тако смо подизали форму. То је било планирано, јер фокус није био на турнирима који су били на програму, ваћ за важнија такмичења – мастерс турнире и наравно, игре у репрезентацији – каже Булут.

Не бисмо имали ништа против када би и 2019. била успешна као претходна, али реално, изузетно је тешко тако нешто поновити.Но, нека противници размишљају о нама, а ми ћемо се трудити да наш низ победа потраје што дуже (Душан ДомовићБулут)

Оно што Новосађане ставља за класу или бар за нијансу испред осталих је урођена страст према баскету, па уз традиционалну лопташку генетику карактеристичну за ове просторе, уз велики рад и посвећеност, добије се фантастичан скор. То што је у 2018. урадила екипа Новог Сада Ал Вахде остаће уписано у историју светског спорта, јер је током целе сезоне остала непоражена. Мало је врхунскох екипа, ма који спорт да је у питању, којима је то пошло за руком( Арсенал под вођством Арсена Венгера, Индијана универзитет шесдесетих година прошлог века, Кентаки...)  

Фото: Најбољи на свету: Душан Домовић . Булут

- Наравно, не бисмо имали ништа против када би и 2019. била успешна као претходна, али реално, изузетно је тешко тако нешто поновити. Из перспективе онога што смо до сада урадили, нека противници размишљају о нама, а ми ћемо се трудити да наш низ победа потраје што дуже и да наставимо да освајамо трофеје – рекао је најбољи светски баскеташ.

Булут саиграчи су, у традиционалном Избору нашег листа награђени су специјалном наградом. С обзиром да ће на Олимпијским играма 2020. године  баскет три на три први пут бити и званично одигран за Домовић – Булута, Мајсторовића, Савића и Ждера биће то прилика да се јоките највреднијом медаљом – олимпијском.

Д. Кнежић  

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести