Обрадовић: Басконија већи изазов од Фенербахчеа

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић рекао је да је сусрет против Басконије већи изазов него што је то био дуел са Фенербахчеом на старту Евролиге.
obradovic
Фото: Youtube Printscreen

Црвено-бели сутра од 19 сати у хали "Александар Николић" дочекују шпанског шампиона у другом колу најјачег клупског кошаркашког такмичења, а утакмица се игра без присуства публике и медија.

"Након Цибоне, имаћемо два озбиљна тренинга за припрему против исто тако озбиљног ривала екипе Басконије. Шампион АЦБ лиге, екипа која је сигурно и појачану односу на прошлу сезону у којој су освојили титулу. На свакој позицији имају искуство и квалитет, по два одлична играча на свакој позицији. Имају велику чврстину, могућност да комбинују на позицијама, добре шутере, одлично трче. Имају плеја који све то контролише", рекао је Обрадовић за клупски сајт.

"Басконија је још већи изазов него Фенербахче са којим смо играли на старту сезоне. Нисмо добро одиграли тај меч, под утиском старта сезоне, дуге паузе уз недостатак тих тежих и већих утакмица у том периоду. Сада полако треба да улазимо у такмичарски ритам на највишем нивоу, и покушамо да добијемо што више утакмица“, рекао је Обрадовић.

Кошаркаш Звезде Џордан Лојд рекао је да се екипа није добро показала против Фенербахче и да су тада пратично победили сами себе.

"Анализирали смо тај меч и врло позитивни очекујемо следећу утакмицу са Басконијом. Сјајан тим, одлични нападачи, шутери, у том мечу биће врло важно да зауставимо њихове најважније играче. Ми смо тим који је окренут чврстој одбрани. Морамо да будемо фокусирани, опуштени и да играмо нашу игру и онда верујем да имамо шансу“ рекао је Лојд.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести