Обрадовић: Одбрана је преломила утакмицу у нашу корист

БЕОГРАД: Задовољан сам што смо добили овако добру екипу поготово уз овакву атмосферу. Публика даје ветар у леђа играчима и велика ми је част што играмо пред њима, изјавио је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић након победе његове екипе над Макабијем.
o
Фото: Tanjug (Vladimir Sporčić)

Кошаркаши Партизана победили су вечерас у Београду екипу Макабија 96:88 (22:26, 27:24, 20:18, 27:20) у оквиру осмог кола Евролиге.

Жељко Обрадовић је истакао да је одбрана кључ преокрета у другом полувремену.

Победили смо веома добар тим. Они имају школу кошарке, имају своју филозофију и играју да постигну два поена више. Знамо да воле да играју у транзицији. Ми смо лоше играли одбрану у првом полувремену и то се види са само шест фаулова која смо направили у првих 20 минута. Примили смо 50 поена уз само два фаула која су смислено направљена. У другом полувремену су они наставили исто да играју, преко два плеја који све креирају. Ми смо променили приступ у одбрани и то је донело резултате. Нисам гледао статистику али ми се чини да смо их свели на само осам скокова што је врло битно, закључио је тренер "црно-белих".

У наредном колу Евролиге Партизан у уторак гостује Барселони.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести