Обрадовић пред Хувентуд: Тим који заслужује респект

БЕОГРАД: Свака следећа утакмица је најтежа, а Хувентуд је сигурно тим који заслужује сваки респект, прво зато што имају играче са великим искуством, а потом јер играју веома добро, изјавио је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић уочи утакмице против екипе из Шпаније у трећем колу Еврокупа.
zeljko obradovic
Фото: Youtube Printscreen/Željko Obradović

Дуел против Хувентуда буди велике емоције код навијача црно-белих јер је у питању "реприза" чувеног финала Купа шампиона 1992. године у Истанбулу.

Оба тима после прва два кола имају скор 2-0.

"Њихова игра је апсолутно контролисана у сваком тренутку, са доста измена, ритма и промена одбране, што ће наравно изискивати нашу максималну концентрацију и да од првог тренутка схватимо на који начин морамо да играмо против њих, уколико желимо да одиграмо добру утакмицу“, рекао је Обрадовић за купски сајт.

Капитен цврно-белих Раде Загорац истакао је да екипу очекује још један испит и провера против вероватно најквалитетније екипе са којом се суочавају од почетка сезоне.

"Већ годинама имају континуитет у начину игре, а и ростеру који се сваке године појачава. Шпанске екипе играју интелигентну кошарку која није лака за скаутирање и за саму припрему. Хувентуд је добар пример тога, неће бити довољно да их само физички надиграмо како бисмо победили“, рекао је Загорац.

Утакмица трећег кола А групе Еврокупа између Партизана и Хувентуда игра се од 20.30 сати.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести