Обрадовић у потрази за појачањима

Турски Фенербахче очајнички тражи појачања која ће га извући из кризе. Истанбулски тим је на половини сезоне у Евролиги тек 15. на табели, са скором од  5 победа и чак 10 пораза.
obradovic, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Goll, arhiva

Уочи наставка сезоне, тренер  Жељко Обрадовић тражи адекватна појачања, а након доласка Малколма Томаса, спекулише се о још два имена.

Једно од њих је бивши играч Фенера Џејмс Нанели, 29-годишњак који је тренутно члан кинеског тима Шангај Шаркс. Он је наводно спреман да се врати на Босфор, али проблем прави кинески клуб који није вољан да га пусти. Американац је прошле сезоне играо за Олимпију Милано, где је имао најбољу статистику у евролигашкој каријери, с просеком од 14,1 поена.

Обрадовић би алтернативу могао да нађе у САД у виду Тајрона Валаса, који је пре десетак дана добио отказ у НБА тиму Атланте Хоукс. Валас има 25 година, а био је последњи пик на драфту 2016. године, када га је изабрала Јута Џез. У најквалитетнијој светској лиги дебитовао је 2017. у дресу Лос Анђелес Клиперса, а на 106 НБА наступа има просек од 5,2 поена, уз 2,2 скока и 1,2 асистенције. Често је „шетао” између НБА и развојне Г лиге, а ове сезоне је на 14 наступа за Хоуксе просечно бележио 2,9 поена, уз 1,6 скокова.

Фенер је у међувремену отпустио Владимира Штимца који се по други пут у каријери вратио у Црвену звезду.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести