Огњен Кузмић још две године у Звезди

БЕОГРАД: Кошаркаш Црвене звезде Огњен Кузмић продужио је данас уговор са црвено-белима на још две сезоне, саопштио је клуб са Малог Калемегдана.
o
Фото: Youtube Printscreen

Кузмић ће дрес Звезде носити до краја такмичарске 2022/23, а у клуб је први пут стигао пред сезону 2016/17.

"Останак и продужење уговора и верности Црвеној звезди је за мене била лака одлука у сваком погледу. Мало ко би стао, веровао у мене и помогао ми на све начине, након свега што ми се десило и што сам оставио иза себе у претходном периоду, као што је то урадила Црвена звезда. Због тога наредну сезону видим као прилику за ново доказивање, прилику да помогнем тиму и вратим на терену клубу и навијачима за све, јер су били уз мене када ми је било најтеже и показали да смо заиста велика породица. Даћу све што могу да помогнем Црвеној звезди да покушамо да освајамо нове трофеје и радујемо се великим утакмицама", рекао је Кузмић за клупски сајт.

Центар рођен у Добоју наступао је и за екипе Панатинаикоса, Голден Стејт Вориорса, Уникахе и мадридског Реала.

Са репрезентацијом Сбије освојио је сребрну медаљу на Европском првенству 2017, а тог лета потписао је двогодишњи уговор са мадридским Реалом.

Након двогодишње епизоде у Шпанији, Кузмић је током лета 2019. године поново постао играч Звезде, али је пред почетак сезоне доживео тешку саобраћајну несрећу, из које је након опоравка успео да се врати на кошаркашки терен.

Кошаркаши Црвене звезде прву утакмицу у сезони одиграће у Евролиги у петак против Фенербахча у Истанбулу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести