Оскрнављен трофеј Купа Кораћа, Звезда тражи одговоре

БЕОГРАД: Снимак како непозната особа скрнави трофеј Купа Радивоја Кораћа појавио се вечерас на друштвеним мрежама и изазвао нову буру у српској кошарци.
trofej skrnavljenje, screenshot
Фото: Screenshot

На снимку се види како, вероватно неки навијач Партизана, након што су црно-бели освојили трофеј, ножем скида плочице са грбом Црвене звезде, која је претходних година више пута била победник Купа.
За сада нема реаговања из Партизана, али има из Звезде.

На сајту Црвене звезде објављено је саопштење следеће садржине:

„КК Црвена звезда мтс шокиран је видео снимком који се појавио у уторак, а на коме се види да НН лица (играч или навијач) скрнаве трофеј купа Радивоја Кораћа. КК Црвена звезда мтс захтева од челника Савеза и КК Партизан хитан одговор ко је актер овог незапамћеног скандала и срамоте?

КК Црвена звезда мтс шокиран је снимком који се у уторак појавио на друштвеним мрежама, на коме се јасно види да неко (играч или „навијач" КК Партизан НИС) уз непримерене и простачке коментаре, скида плочице са трофеја купа „Радивоја Кораћа" на којима су име и грб нашег клуба, вишеструког освајача тог такмичења.

Ово скрнављење трофеја је дефинитиван пораз српске кошарке и Кошаркашког Савеза Србије.  Зато од председника и потпредседника Савеза, бивших играча Партизана тражимо хитну реакцију и објашњење српској јавности, како је могуће да се догодила оваква брука и срамота! Мада је све ово можда и логичан наставак свега што се дешавало током финалне утакмице купа Радивоја Кораћа, на којој исти ти челници нису предузели ништа да се челници Звезде заштите од салви увреда, чак су и са подсмехом посматрали све те сцене, иако су по пропозицијама морали ( и могли) да упозоре званичног спикера да се прекине са вређањем, и та утакмица заиста буде празник српске кошарке. 

КК Црвена звезда мтс је као вишеструки освајач националног купа, са поносом у својим просторијама на Малом Калемегдану чувао овај трофеј. Хиљаде и хиљаде наших навијача сликали су се током претходних година, са трофејом који носи име по легенди светске и на првом месту, југословенске и српске кошарке – Радивоју Кораћу. И никада никоме није падало напамет да скида плочице са именима других клубова освајача трофеја, јер је без обзира на све ривалитете, разлике или неспоразуме – то историја кошарке ове земље!

Након ове срамоте, коју ће морати да објасни неко други, једна ствар је јасна: Неки су, чим су се мало издигли, показали своје право лице, а то је да сви други поред њих треба да глуме такмичарски декор и трпе разноразна понижења, попут овог. О одсуству спортског ривалитета и фер плеју, да и не говоримо!

Такође се питамо и да ли је ово при корак доследности речима новог председника КК Партизан НИС Остоје Мијаиловића „ да је Црвена звезда непријатељ"?

И одмах да појаснимо: Пошто знамо да ће „господа" из супротног табора  да релативизују овај срамни чин и изједначавају га са догађајима из 2014.године, подсетићемо на чињеницу да су те године навијачи упали на терен и присвојили трофеј, а овде је јасно да је клуб дао у руке НН лицу (играчу или навијачу) трофеј да га свесно оскрнави!

Зато од челника Кошаркашког Савеза Србије Предрага Даниловића, и генералног секретара Дејана Томашевића захтевамо хитну реакцију и истрагу: ко је ово урадио, зашто је оскрнавио трофеј и какве ће бити консеквенце за ову незапамћену бруку и срамоту и још један шамар нашој кошарци!

Зато пре одговора које нестрпљиво чекамо заједно са комплетном српском јавности, истовремено обавештавамо челнике Кошаркашког Савеза Србије да ћемо прелазни пехар намењен освајачу Кошаркашке Суперлиге Србије задржати у просторијама КК Црвена звезда мтс без обзира на исход шампионата у јуну месецу, како га такође неко не би оскрнавио,само зато што се, гле чуда, у овој земљи још неко „дрзнуо" да освоја трофеје?

Задржаћемо га, јер је то историја српске кошарке коју су писали и КК Црвена звезда мтс и тај исти КК Партизан, Борац, ОКК Београд, Раднички са Црвеног Крста, ФМП, Мега, Металац, па некадашњи учесници финала и међународних такмичења Хемофарм, Раднички из Крагујевца, Војводина, Машинац, Слога, Тамиш, и многи други. И у добром или у нешто лошијем стању, са или без резултата, сви они и хиљаде других клубова су ИСТОРИЈА СРПСКЕ КОШАРКЕ! Коју неко неће избрисати и мењати скидањем плочица са трофеја који припада на првом месту српској кошарци.

Зато сви у КК Партизан НИС треба да се стиде овога што се догодило – јер како се односе према овом трофеју - нису га ни заслужили!!!”

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести