Оживљен рад Кошаркашког клуба Пролетер из Равног Села

После више од две деценије, кошарка се поново игра у Равном Селу, у којем ће љубитељи овог спорта поново имати прилику да уживају.
Kosarkasi Proletera
Фото: Dnevnik.rs

Отварањем спортске хале у основној школи, наиме, Равноселци су добили идеалне услове за покретање више спортских активности. Оно по чему су  спортски ентузијаисти овог села све до почетка деведесетих година прошлог века били препознатљиви на војвођанској спортској сцени, свакако је била управо кошарка, која у Равном Селу има дубоке корене и светлу традицију.

Група истинских заљубљеника у спорт, на челу с Вукашином Пузигаћом, окупила је у селу, крајем 2017. године, оне који воле кошарку, нарочито млађе, одржали су оснивачку скупштину и поново покренули и оживели рад клуба, са жељом да овај спорт поново заживи у њиховој средини. Изабрана је управа, у чијем саставу су Драган Јокић  који је и председник скупштине, Вукашин Пузигаћа, свештеник Веселин Црновчић, Милентије Бешовић, Александар Бечић, Благоје Ивић и Велибор Кнежић. Управо ови људи ће се, раме уз раме с тренерима Милошем и Веселином Аврамовим и Миомиром Марашем, максимално потрудити да кошарка у Равном Селу поново засија и то у некадашњем сјају.

Уз пуну подршку Месне заједнице, општине Врбас и многих Равноселаца, оживљен је КК Пролетер. Клуб је, уз присуство председнице Скупштине општине Марјане Мараш, председника Општине Врбас Милана Глушца, чланова општинског Већа и Месне заједнице, јавно промовисан. Тим поводом уприличена је и утакмица између Пролетера и Врбаса, у којој су Равноселци тријумфовали. Ако се по јутру дан познаје, за равноселске кошаркаше нови почетак био је више него успешан.

„Ово је велики тренутак за Равно село, чијим житељима је кошарка такорећи у генима. Оформили смо сениорску екипу која ће у 2018. години стартовати у првенственим утакмицама. Оно што нас највише радује је велики број дечака и девојчица који вредно тренирају и већ се међу њима истиче значајан број талената, који ће у догледно време сигурно стасати и у квалитетне играче. Клуб тренутно броји око седамдесет чланова, а тај број ће свакако временом бити и већи“, истакао је Вукашин Пузигаћа.  

Текст и фото: Ласло  Киш

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести