Партизан одбраном до прве победе у Топ 16 Еврокупа

Кошаркаши Партизана победили су Албу из Берлина са 78:66, у другом колу Топ 16 фазе Еврокупа.
partizan alba, fonet
Фото: Duel Partizana i Albe, foto: FoNet/Aleksandar Barda

Сјајна игра у одбрани и распуцан “парни ваљак” у последњој деоници, донели су нашем тиму први тријумг у Г групи Еврокупа, против неогодних, али синоћ у Београду ипак инфериорних Немаца.

Од старта се дало наслутити да ће ово бити меч са малим бројем поена, одбране су биле снажне и покретљиве. Али, са две тројке у финишу прве деонице, Партизан је стекао иоле опипљивију предност, а почетком друге то је било плус девет (22:13). И у том периоду игре виђено је мало изграђених акција и отворених шутева, али црно – бели су у таквим околностима боље функционисали. То се поготово огледало у одбрани, у чијој су поставци црно – бели много пута пресецали пасове смушених кошаркаша из Берлина. Могао је Партизан да на одмор оде са већом предношћу, али после 20 минута на семафору је стајало 37:28.

Лоше су кренули Београђани у наставку, са доста мука у нападу. Тринкијери је “мешао карте”, али није проналазио петорку која ће ухватити прави офанзивни ритам. Ипак, све је то добрим делом компензовано у дефанзиви, финиш треће деонице је био много бољи него почетак, те су црно – бели задржали солидну предност. Одржавали су је и даље, али су Немци средином последње деонице након две тројке озбиљно припретили. На срећу, то им је био последњи налет, наш тим је у финишу меча одиграо врло добро, а генерално, последња четвртина је донела много поена с обе стране, стрелци су подесили нишанске справе, више они црно – бели, те Партизан сада са више оптимизма очекује наставак такмичења.

Д. Кнежић

ПартизанАлба 78:66   (19:13, 18:15, 13:15, 28:23)

БЕОГРАД: Хала “Александар Николић”, гледалаца: 6.200. Судије: Коромилас, Лаурнавичиус, Картал.

ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 11 (7ск), Си 10, Пејy 10, Маринковић 14, Величковић 0, Пецарски, Загорац 8, Ренфро 2 (12ас), С. Јанковић 2, Лендејл 13, Гагић 2, Николић 6 (6ас).

АЛБА: Саибу 2, Гифај 5, Хундт, Шнајдер, Хермансон 16, Вагнер 2, Гедраитис 11, Тиман 8, Клифорд 5, Ноко 5 (8ск), Сикма 10 (8ас), Пено 2.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести