Партизан после драме и два продужетка изгубио од Будућности

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана изгубили су вечерас од екипе Будућности 101:99 после два продужетка, у дербију другог кола АБА лиге у Хали спортова "Ранко Жеравица".
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Тријумф гостима донео је Данило Николић тројком са пола терена у последњој секунди другог продужетка.

Била је ово друга победа подгоричког тима у регионалном такмичењу, док је Партизан забележио други пораз.

Џастин Кобс био је најефикаснији са 27 поена, човек одлуке Николић је додао 21 поен, без промашеног шута, док је Драган Апић стао на 12.

Одличну ролуну екипи Партизана имао је Огњен Јарамаз са 24 коша и седам асистенција.

Коди Милер Мекинтајер убацио је 15, док су по 12 додали Раде Загорац и Ерик Мика, а Немања Гордић и Немања Дангубић су стали на по 10 кошева.

Мечу у хали на Новом Београду у потпуности је оправдао епитет дербија кола, пошто је вођена велика борба оба тима у финишу меча.

Будућност је све до самог краја треће деонице имала контролу меча и предност, која је два минута пре краја ове четвртине износила плус 10 (63:53).

Након тога уследила је одлична игра Партизана, пре свега у одбрани.

Затворили су противничке играче, а велику серију поенима отпочели су Гордић и Загорац.

Црно-бели шест минута нису дозволили подгоричком тиму да постигне кош, а Јарамаз и Милер-Мекинтајер постарали су се да домаћи тим направи серију од 16:0.

Шестоминутну сушу црногорског представника прекинуо је Ивановић и гости су се полако почели да враћају у меч.

На два минута пре краја меча повели су 76:75, након чега је уследила драматична завршница.

Мозли је поенима са пенала донео изједначење домаћину, Будућност је имала последњи напад, али Николић није погодио тројку са пола терена и меч је отишао у продужетак.

У додатних пет минута виђена је изједначена борба, црно-бели су први стигли до плус два, али је Николић 35 секунди пре краја продужетка изједначио на 84:84.

Мика је поново вратио предност на страну домаћина, Апић је узвратио истом мером, што је значило још једна додатни период.

И у других пет минута - егал. Будућност је прва дошла до осетније предности, Партизан се вратио и тројком Мекинтајера дошао на корак до тријумфа (99:98), али је Николић тројком пре истека времена донео победу Подгоричанима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести