Партизан против Сплита наставио серију победа у АБА лиги

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су у Београду екипу Сплита резултатом 89:70 (20:19, 19:19, 29:15, 21:17) у мечу седмог кола регионалне АБА лиге.
kosarka
Фото: Tanjug / T.Valič, arhiva

Најефикаснији у екипи Партизана био је Зек Ледеј са 14 поена, док је Џејмс Нанели додао 13. Код гостију, најбољи је био Шенон Шортер са 23 поена.

"Црно-бели" су питање победника одлучили у трећој четвртини, коју су добили 29:15. Кошаркаши домаћег тима су до краја увећали разлику и заслужено су стигли до убедљиве победе. На овом мечу за Партизан је дебитовао нови центар Владимир Бродзијански.

"Црно-бели" су први на табели АБА лиге са седам победа, док Сплит има два тријумфа и пет пораза.

Обрадовић: Успели смо да освежимо тим и распоредимо минутажу

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да је против Сплита освежио тим и распоредио минутажу због великог броја утакмица.

Желим да честитам екипи Сплита, која је у првом полувремену одиграла добру и паметну утакмицу. Играли су на начин који им одговара, а у томе су успели. Због утакмице које су одиграли у петак против Макабија, али и због предстојећих дуела са Барселоном и Реалом желео сам да освежим тим и распоредим минутажу. То смо успели у великом делу, рекао је Обрадовић после меча на конференцији за новинаре.

Тренер Партизана је честитао кошаркашима за игру у другом полувремену.

Мислим да је Зек Ледеј одиграо превише минута. Он је са Матијасом Лесором најоптерећији играч, пошто се Ален Смајлагић тек вратио у тим. Он је морао да се одмори током меча, пошто је на добром путу да се врати у тим. Успели смо да одморимо високе играче. Била је ротацијама на позицијама један, два и три, а дали смо одмор и Кевину Пантеру. Чештитам играчима на озбиљношћу у другом полувремену и хвала навијачима који су нас вечерас подржали, рекао је Обрадовић.

Он је истакао да није очекивао оволики број повреда.

То нас прати од почетка припрема. Ми до сада ниједном нисмо имали комплетан тренинг. Надам се да ће сви ускоро да се опораве и да више нећемо имати проблема са повредама, а то је сасвим друга слика. Сналазили смо се, играли смо и са пет ниских играча, закључио је Обрадовић.

Партизан ће у наредном колу гостовати Црвеној звезди, док ће Сплит дочекати СЦ Дерби.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести