Партизан у Бадалони испустио плус 15 и изгубио од Хувентуда

БАДАЛОНА: Кошаркаши Партизана изгубили су вечерас од Хувентуда у Бадалони 85:82 у првом колу групе А Еврокупа.
kk partizan
Фото: КК Партизан

У првом званичном мечу после 9.марта, црно-бели су имали су одлично издање током друге и треће деонице, у у једном моменту имали су 15 поена предности, у последњи квартал ушли су са 10 поена вишка, али су на крају поражени на отварању нове сезоне.

Хувентуд је до тријумфа пред ограниченим бројем навијача у хали водио Пау Рибас са 20 поена, Анте Томић је додао 15, док је Владимир Броџијански убацио поен више.

Међу црно-белима истакао се Рашон Томас са 21 кошем, Коди Милер Мекинтајер је убацио 13, Немања Гордић један мање и Огњен Јарамаз стао је на 10.

После изједначене прве четвртине, изабраници Влада Шћепановића у других 10 минута одиграли су фуриозно убацивши 31 поен у овом делу игре.

Наставак меча донео је још бољу игру црно-белих, који су у једном моменту имали двоцифрену предност од 15 поена.

Последња четвртина донела је опуштеност гостујућих играча, који су везали неколико грешака на обе стране терена, па је екипа Хувентуда све то искористила да истопи предност.

Седам минута пре краја шпански тим пришао је на само два поена заостатка, али је су Томас и Мика убацили важне шутеве, којим су црно-бели поново контролисалли меч.

У наставку је виђен егал, Хувентуд је у неколико наврата прилазио на минус један, претио да преокрене.

То се и десило 42 секунде пре краја када су повели 83:82, након чега Мика није искористио напад, а тријумф са пенала потврдио је Рибас.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести