Пецарски потписао за FMP

Пред почетак нове сезоне, ФМП Железник добио је потенцијално велико појачање у лику младог репрезентативца Србије и доскорашњег кошаркаша Партизана, Марка Пецарског.
Pecarski Marko/KSS/FIBA
Фото: КСС/ФИБА/Пецарски Марко

Суперталентовани крилни центар потписао је са клубом из Железника трогодишњи уговор што га везује за "Пантере" до јула 2022.године.

Долазак Марка Пецарског у редове ФМП-а, још једно је велико признање за клуб који је током прошлости изнедрио, развио и промовисао велики број светски признатих играча. У КК ФМП Марко Пецарски ће имати све услове да даље развија свој велики таленат и направи велики корак у својој каријери - каже се у објави АБА лигаша.

Марко Пецарски је рођен 12.фебруара 2000.године у Хихону, висок је 208 центиметара, а након Земуна, Мега Лекса, Бајерна и Партизана, стиже у Железник са епитетом једног од највећих талената европске и српске кошарке.

Као 17-годишњак са репрезентацијом Србије до 18 година освојио 2017. златну медаљу на Европском првенству у Словачкој. Само годину дана касније освојио је поново са репрезентацијом до 18 година златну медаљу и био МВП такмичења.

Током лета 2019. године био је члан репрезентације Србије до 19 година, као и селекције до 20 година на Европском првенству, међутим сјајне игре у репрезентацији није пренео у Партизану, где није ни добио превише простора да искаже свој пун потенцијал.

- КК ФМП изражава велико задовољство што је још једном показао у пракси да је клуб у коме млади и талентовани играчи виде своју велику шансу да се кошаркашки развију, напредују и направе значајан искорак у својим каријерама, - наводи се у саопштењу клуба из Железника.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести