Победа Партизана против Будућности за прво место у АБА лиги

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана победили су вечерас у Штарк арени подгоричку Будућност са 87:82 (19:23, 28:23, 21:19, 19:18), у 19. кола АБА лиге.
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Црно-бели су меч за прво место у регионалном такмичењу преломили у самом финишу, када су стекли предности која је за госте била недостижна.

Изабраници Андрее Тринкијерија сада имају скор 15-4, док је Будућност на 14 победа и пет пораза.

Меч у Арени обележила је и рекордна посета на једном сусрету у АБА лиге, пошто је 16.531 навијач био на трибинама, чиме је срушен претходни рекорд регионалног такмичење из 2010. године, када је на финалу АБА у Загребу било 16.200.

Најефикаснији у победничком тиму био је Маркус Пејџ са 20 поенам, Огњен Јарамаз убацио је један поен мање, док су по 12 постигли Новица Величковић и Кор и Волден.

Суад Шеховић са 21 био је најбољи у тиму Будућности, док је Данило Николић стао на 18.

Почетак сусрета донео је изједначену игру оба тима, а самом финишу кошаркаши Будућости били су одлучнији што им је донео плус четири.

Наставак је обележио одличан шут Подгоричана за три поена, који су у првом полувремену убацили седам тројки из 11 покушаја.

У овом сегменту доминирали су Шеховић и Ивановић, па је Будућост средином друге деонице дошла први пут до двоцифрене предности.

Нису црно-бели дозволили већу разлику, Пејџ је убацио важну тројку, а велики посао под кошем одрадио је Мозли.

Чврсту игру у одбрани Јарамаз и Томас искористили су да истопе предност гостију, па су црно-бели на полувреме отишли са плус два.

И трећа четвртина донела је изједначену игру, али је Партизан поенима Пејџа, Волдена и Величковића успео да се "одлепи" на четири поена предности.

Да Будућност буде у корак са ривалом, потрудли су се Кобс и Шеховић, али су домаћини у одлучујућих 10 минута ушли са 68:64.

Није Будућност дозвољавала изабраницима Андрее Тринкијерија да се одлепе, све време их је пратила у стопу.

Николић је био непогрешив са линије 6.75, али је истом мером узвраћао Јарамаз, ког су испратили Мозли и Пејџ, па је Партизан два минута пре краја имао имао највећу предност на мечу од осам поена.

Будућност је успела само да то сведе на минус пет, па су се тако црно-бели реванширали за пораз у Подгорици.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести