Почело окупљања кошаркаша Србије у Финској

БЕОГРАД: Окупљање мушке кошаркашке репрезентације Србије почело је данас у Хелсинкију, који ће бити база националног тима за предстојећи квалификациони “прозор” за Европско првенство 2022. године, саопштио је Кошаркаши савез Србије (КСС).
kosarkasi srbije, kss
Фото: KSS

Услед пандемије вируса корона, квалификациони мечеви групе Е ће се играти у “балону” у финском граду Еспо, а репрезентација Србије ће у новембарскоим квалификацијама одиграти два сусрета: први против репрезентација Швајцарске у суботу, 28. новембра, од 15.30 и у понедељак, 30. новембра, од 18 сати против Финске.

Делегација КСС на челу с председником Предрагом Даниловићем, селектором Игором Кокошковим и члановима стручног штаба, допутовала је данас у престоницу Финске, где ће им се до краја дана придружити деветорица играча: Алекса Аврамовић, Данило Анђушић, Дејан Кравић, Стефан Пот, Далибор Илић, Марко Јеремић, Драган Апић, Јован Новак и Стефан Пено.

Дан касније, након дербија између Партизана и Црвене звезде, пут Финске ће кренути још петорица репрезентативаца: Бориша Симанић, Марко Симоновић, Алекса Раданов, Раде Загорац и Немања Дангубић.

Србија је у досадашњем делу квалификацијама за Евробаскет 2022. одиграла две утакмице - победила је Финску а у другом колу поражена је од Грузије.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести