Почиње Евролига: Ефес брани титулу, српски дерби у елити

БЕОГРАД: Нова сезона Евролиге, најјачег кошаркашког такмичења у Европи, почиње сутра и према свим најавама могла би да буде узбудљивија него икад, посебно кад су у питању навијачи из Србије.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

Црвена звезда и Партизан представљаће регион у елитном такмичењу, играће се вечити дерби у Евролиги, пошто су после суспензије руских клубова (ЦСКА, Зенит, Уникс), црно-бели добили вајлд-кард.

Ефес, предвођен Василијем Мицићем, покушаће да освоији трећу узастопну титулу, што је у новијој историји урадила само Југопластика, а према прогнозама највећи ривали за титулу биће им Реал Мадрид, Барселона са Николом Калинићем, Фенербахче са Немањом Бјелицом, Макаби, а можда и Виртус, повратник у елитно друштво, на челу са Милошом Теодосићем.

Биће занимљиво видети како ће Дејан Радоњић предводити Панатинаикос у елитном друштву, а наравно, никада се не сме отписати ни други грчки великан, Олимпијакос.

На старту сезоне Ефес дочекује Црвену звезду, док Партизан гостује Алби из Берлина, а први вечити дерби у Евролиги одиграће се 8. децембра у Штарк арени, а домаћин је Партизан.

Распоред првог кола:

Четвртак: Панатинаикос - Реал Мадрид, Асвел - Олимпија, Макаби - Жалгирис, Бајерн - Фенербахче, Валенсија - Басконија.

Петак: Ефес - Црвена звезда (19.30), Алба - Партизан (20.00), Барселона - Олимпијакос, Виртус - Монако.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести