ПОДВИГ СРПСКОГ КОШАРКАША У ЕСТОНИЈИ Постигао чак 49 поена

Стеван Јеловац, српски репрезентативац и кошаркаш Нижњег Новгорода, такорећи сам је победио екипу Калева у мечу ВТБ лиге  у којем је постигао чак 49 поена и 15 скокова. Он је своју екипу предводио у победи (103:97) после продужетка.
stevan jelovac jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Јловац је иначе позван као замена за Милана Мачвана у репрезентацију Србије, а против Калева је шутирао 8/12 за два, 6/10 за три, 14/15 слободних бацања, а индекс корисности му је био 55.

Ово је његов најбољи учинак у каријери, а треба подсетити да је до сада је највише поена постигао против Химкија у децембру 2017. када је имао 32 поена.

Нижњи Новгород је у првом полувремену водио  са десет поена разлике. Ипак, Калев је успео да достигне предност, па је у последњој четвртини и повео.  Ипак, Нижњи је до краја четвртог периода успео да изједначи па се ушло у продужетке у којима је тим Зорана Лукића успео да дође до победе.

Осим Јеловца у победничком тиму је Иван Стребков имао 17 поена, а код Калева је Ајзеа Брискоу постигао 21 поен. Код естонског тима је 17 поена убацио и Бранко Мирковић док је Бојан Суботић имао девет поена.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести