Помоћни тренер у КК Војводина Милош Исаков Ковачевић: У теорији десетке, у пракси победе

Бројке су неумољиве: најбољи студент последње генерације Високе спортске и здравствене школе у Београду је Милош Исаков Ковачевић (31), помоћни тренер кошаркаша новосадске Војводине.
isa
Фото: Милош Исаков Ковачевић, фото: Дневник

На смеру Кошаркашки тренер, Милош је бриљирао и  достигао просек 9,11, те је на недавном уручењу диплома добио заслужено признање. Ипак, за љубитеље кошарке у Новом Саду значајније је да је висок просек видљив у пракси. Кошаркаши Војводине, са Морославом Мутом Николићем и Исаковим на клупи, налазе се на челу табеле Кошаркашке лиге Србије. Такође, у кошаркашким круговима је већ позната чињеница да играчи воле да раде са Милошем, да су им тренинзи интересантни и изазовни, да је млади тренер изузетно посвећем послу и много пажње поклања детаљима, који им олакшавају посао на утакмицама. 

- Важно је поштовање према играчима и комплетам однос са њима, јер је то темељ за добру сарадњу и све што следи у функционисању тима  – каже Исаков Ковачевић.   

Лекар по образовању, Милошу  је велика жеља била  да се бави тренерским послом, а када је таква воља присутна све остало се надовезује. Од тренерских почетака у Ветернику, где је скренуо пажњу на себе, преко места помоћника тадашњег селектора млађих репрезентативних селекција Слободана Клипе (У17 и У18), пут га је довео на клупу Војводине. За њу су му везане амбиције у блиској будућности. 

- Посвећен сам Војводини и себе сам ставио у функцију постизања клупских циљева, а то је да се екипа пласира међу прве три у КЛС, самим тим и у Суперлигу. Направљена су добра кадровска решења и у играчком и у стручном делу, те мислим да смо на добром путу да циљеве испунимо.  Желим да кроз каријеру правим добре резултате, унапредим играче са којима радим, да будем стручњак с којим кошаркаши воле да раде -  каже је Милош Исаков Ковачевић.

Упућенији у кошаркашку струку предвиђају му лепу тренерску каријеру, а да ли ће је и у коликој мери бити, показаће време. Но, за њу у старту постоји добар предуслов.

- Много волим да радим то што радим – каже помоћни тренер Војводине.      

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести