Поново суспендована НБА лига

НБА лига ће поново бити суспендована због протеста њених играча.
nba
Фото: Logo

Играчи Милвоки Бакса су одбили да изађу на терен пред пету утакмицу прве рунде плеј-офа Истока против Орландо Меџика. Бакси нису изашли из свлачионице пред почетак меча и већ тада се нагађало да су спремни за бојкот. Званични представник НБА лиге је посетио тим, међутим, одлука је остала иста. У тим моментима кошаркаши Орланда били су на паркету, али су се и они повукли са терена на три минута до почетка утакмице.

Главни разлог за такву одлуку је нови пример полицијске бруталности у Сједнињеним Државама – рањавање Џејкоба Блејка у Висконсину. Блејка је полицајац упуцао седам пута с леђа када је кренуо да уђе у свој аутомобил, пошто је претходно спречио тучу.

То је натерало и играче осталих екипа да експресно реагују, не само вербалном подршком, већ одлукама.

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса и Портланд Трејлблејзерса, који је требало да одирају такође пети меч серије у четвртак од 3.00 по средњеевропском времену, су такође решили да бојкотују утакмице. Поред њих очекивало се да и Торонто Репторси и Бостон Селтикси бојкотују свој меч полуфинала Истока, који је на програму у ноћи између четвртка и петка.

НБА лига је због тога решила да суспендује плеј-оф до даљњег, односно одложи преостала два меча планирана за данас – утакмице поменутих Лејкерса и Трејлблејзерса, то јест Оклахома Сити Тандера и Хјустон Рокетса.

Играчи су сазвали хитан састанак у "Дизни свету" у Орланду како би размотрили шта ће даље радити, а нова реакција НБА лиге се тек очекује.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести