Преминуо бивши кошаркаш Партизана Бобан Петровић

БЕОГРАД: Легендарни кошаркаш Партизана и некадашњи репрезентативац Југославије Бобан Петровић, један од најбољих стрелаца у историји црно-белих, преминуо је данас у Јужноафричкој Републици.
Инстаграм КК Партизан
Фото: Инстаграм КК Партизан

"Након што је недавно доживео саобраћајну несрећу, Петровић је последњих неколико дана живота провео у болници. Због ковид мера, контакт је био врло ограничен, а јутрос је све затекла вест да је престало да куца срце легендарног крилног центра црно-белих", наводи су саопштењу Партизана.

Петровић је рођен 19. јула 1957. у Крушевцу, а за Партизан је играо од 1976. до 1985. године и у том периоду је био један од најбољих играча црно-белих.

Петровић је био и члан националног тима СФР Југославије на Европском првенству 1981. када су "плави" освојили сребро, као и годину дана касније на Светском првенству када је репрезентација Југославије освојила бронзану медаљу.

У дресу Партизана, Петровић је освојио два купа "Радивој Кораћ" (1978. и 1979), две титуле националног шампиона (1979. и 1981) и куп СФРЈ (1979).

Са 3.618 постигнутих поена на 273 утакмице, Петровић је 10. најбоји стрелац у историји клуба.

Остаће упамћена анегдота са враћањем лопте на утакмици Олимпија - Партизан, између Бобана Петровића и његовог кума Петера Вилфана, која је оставила све актере меча у чуду.

Осим за Партизан, Петровић је играо за француски Ремс, љубљанску Олимпију, шпанску Манресу, Напредак из Крушевца и белгијски Хаселт.

Време и место комеморације као и сахране Бобана Петровића, биће објављени накнадно.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести