Пријем за учеснике ФИБА турнира у баскету три на три

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примили су данас у Градској кући екипу српских баскеташа, учеснике ФИБА турнира у баскету три на три „Novi Sad Ultra Challenger 2022“, који ће бити одржан 3. и 4. јуна на Тргу слободе у Новом Саду.
1
Фото: Покрајинска влада

Интернационални турнир у баскету три на три окупиће 16 најбољих екипа из више земаља света, које ће се у нашем граду борити за одлазак на Мастерс турнир у Лозани у августу. Србију ће на турниру представљати „Уб 3x3“ и „Лиман 3x3“.

Баста и Цвјетићанин су у разговору са репрезентативцима Страхињом Стојачићем, Дејаном Мајсторовићем, Немањом Бараћем, Марком Бранковићем и тренерима Данилом Лукићем и Марком Ждером истакли значај овог турнира, који окупља најбоље рангиране играче на ФИБА листи.

Секретар Баста је подсетио на то да је Новом Саду ово други пут да је домаћин овог великог догађаја, који су подржали и држава и бројни спонзори.

„Нови Сад је заиста показао да има капацитет за организацију великих и добрих манифестација попут овог такмичења. Покрајински секретаријат за спорт и омладину пружио је велику подршку  овом турниру, као и Министарство омладине и спорта, Град Нови Сад и спонзори“, истакао је Баста и додао да у наредним данима очекује много добрих мечева у баскету.

Баста је нагласио да ће се у Новом Саду наћи најбоље светске екипе у баскету и многобројна верна публика, изразивши уверење да ће ова манифестација наставити да се одржава и у наредним годинама.

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин истакао је да ће Нови Сад по други пут заслужено бити домаћин овако великог догађаја, заиста вредног у свету спорта – турнира у баскету три на три.

„Прве године смо заиста показали шта Нови Сад може да понуди и на који ниво може да подигне организацију и квалитет овог такмичења. Заједничка сарадња градских, покрајинских и републичких власти довела је до тога да овај догађај буде у рангу који заслужује и да покажемо колико наши клубови вреде“, рекао је Цвјетићанин и упутио позив свим грађанима да посете овај врхунски спортски догађај, а нашим клубовима пуно успеха на такмичењу.

Страхиња Стојачић захвалио је представницима Града, Покрајине и Републике Србије, без чије подршке би тешко било организовати овакву манифестацију.

„На нама је сада одређени притисак да све прође у најбољем реду и да једна од српских екипа освоји овај турнир“, истакао је Стојачић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести