Прослава Лејкерса: 76 ухапшених, троје повређених

ЛОС АНЂЕЛЕС: Неколико десетина људи је ухапшено и више од 30 зграда и продавница оштећено у центру Лос Анђелеса у слављу које се претворило у хаос после победе кошаркаша Лос Анђелес Лејкерса у финалу НБА лиге и освајања 17. титуле, јавља АП.
lakers
Фото: Фонет/АП/Лејкерси освојили 17. титулу НБА

Како је саопштила лосанђелеска полиција, 76 људи је ухапшено јер нису хтели мирно да се разиђу, због вандализма и нападе на полицајце.

У саопштењу полиције наводи се да је осам полицајаца повређено, а три навијача је пребачено у болницу пошто су повређени тзв. несмртоносним мецима које су на масу испалили полицајци.

Прослава око 1.000 људи 17. титуле Лејкерса, којом су се изједначили с Бостон Селтиксима, у почетку је била мирна, али су се међу њих у једном тренутку, наводи полиција, међу њих убацили "неконтролисани појединци" који су почели да бацају флаше, камење и стакло на полицајце.

Лејкерси су у недељу увече у 6. утакмици финала НБА у Лејк Буена Виста на Флориди победили са 106:93, укупним резултатом 4:2 у победама.

По завршетку утакмице, широм Лос Анђелеса испаљивани су ватромети, а навијачи су почели да се окупљају код Стејплс центра, седишта Лејкерса, упркос упозорењима да то не чине због пандемије корона вируса.

Градоначелник Лос Анђелеса Ерик Гарчети позвао је навијаче да се не окупљају у великом броју на јавним местима, већ да победу свог тима прославе код кућа.

"Док прослављамо 17. титулу наших Лејкерса, молим вас да не заборавите да није безбедно окупљати се у групама", објавио је Гарчети на Твитеру.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести