Прва женска лига Србије: Изазовни дерби у Петроварадину

Кошаркашице 021 сутра (21. децембра) у 18 часова играју дерби 11. колу Прве лиге Србије са екипом Радивој Кораћ, у хали у Петроварадину.
kos 021
Фото: Dnevnik.rs

Тренер новосадских кошаркашица Александар Јоавновић хвали ривала и истиче да заслужује свако поштовање.

- Њихов ростер је попуњен од првог до 12. места квалитетним играчицама. Често играју са 10, понекад и са свих 12 кошаркашица, покушавајући да одрже висок ритам, што им најчешће и успева. Имају и бивше репрезентативке и доста игарчица које су у млађим категоријама националног тима. Дуго година већ играју заједно, а води их одличан, млад и перспективан тренер. Долазе  осокољени победом над Црвеном звездом и  међу кандидатима су за прво место – каже стратег Новосађанки.

Занимљиво је да екипа Кораћа има навијаче који је прате и на гостовањима, па ће вероватно доћи и у Петроварадин.

-  Покушаћемо да добијемо утакмицу пред нашим навијачима, мада  очекујемо да ће и гошће имати велику подршку са трибина с обзором да њихове присталице  организовано иду по целој Србији. Обе екипе су у врху  и обе се боре за пласман у плеј – оф. Верујем у девојке које тренирам и очекујем да ће оне, као и сваки пут до сада, оставити срце на терену, да ће потврдити квалитет и да ћемо тријумфовати у дербију са одличним ривалом – најавио је Јовановић.

С. Ру

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести